Fudbaleri Rudar Prijedora sutra (15.30 časova) na Gradskom stadionu u Prijedoru dočekuju imenjaka Rudar iz Kaknja u osmini finala Kupa BiH. Igra se samo jedna utakmica, a ukoliko poslije odigranih 90 minuta ne bude pobjednika automatski će se izvoditi jedanaesterci.

-Pred nama je još jedna u nizu teških utakmica. Svi znamo koliko bi nam značio prolazak u naredni dio takmičenja. Ekipa Rudara iz Kaknja je klub sa tradicijom, slavi 100 godina i u vrhu je Prve lige Federacije BiH, sad su prošli vikend u derbiju pobijedili TOŠK iz Tešnja 2:1. Gledalai smo tu utakmicu u analizi i zaključili da nas čeka izuzetno težak zadatak. Čeka nas kvalitetan protivnik iz lige koja je, po meni, bar 30 odsto kvalitetnija od Prve lige Republike Srpske i to je ekipa koja se bori za vrh tabele – rekao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Strateg zeleno-crnih je optimista pred ovu utakmicu i ističe šta su to aduti njegovog tima.

-Mislim da je naša prednost što igramo kući, svi igrači imaju pravo nastupa, osim Nemanje Matovića, koji je slomio u šaci kost. Nedostajaće nam on i njegovo iskustvo. Ipak, imamo širok roster igrača i nadam se, uz podršku naših navijača, da ćemo da dođemo do pobjede i nastavka takmičenja u Kupu BiH. Mislim da imamo pravo da razmišljamo u tom pravcu iako su ekipe iz Prve lige Federacije BiH kvalitetnije od Prve lige Republike Srpske i kompaktnije, čvršće. Veći novac je u igri, samim tim i kvalitetniji igrači i neće nam biti nimalo lako. Mi smo u Prijedoru favoriti, uradićemo sve da dođemo do željenog cilja, a to je prolazak u narednu rundu takmičenja – dodao je Igor Janković.

Strateg Prijedorčana se obradovao činjenici da se u tim vraća iskusni vezista Bojan Burazor poslije pauze zbog crvenog kartona zarađenog u derbiju protiv Krupe.

-Ekipa Rudara iz Kaknja je kavlitetna, igra agresivan fudbal. Spremali smo se za ovu utakmicu, napravili analizu, vidjeli smo lošije i dobre strane protivnika. Kakanjci imaju dobrih pojedinaca na koje moramo da obratimo posebnu pažlju. Mi se pitamo na našem stadionu u Prijedoru i uz maksimalan pristup i angažovanost možemo da izborimo plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Zaželio sam se fudbala poslije pauze zbog isključenja protiv Krupe, izvinio sam se ekipi, saigračima, trenerima i upravi i jedva čekam utakmicu da počne, imam veliki motiv da pobijedimo i da slavimo zajedno s našim navijačima – istakao je Bojan Burazor.

Na pitanje zbog čega se ekipa, poslije vođstva povlači i ne nastavi u istom ritmu, što je bio slučaj u prethodnim utakmicama, Igor Janković je istakao:

-Svi bi voljeli da dominiramo 90 minuta. Svaku utakmicu otvorimo na vrijeme, drugo poluvrijeme utiče i onaj loš teren koji je naš najveći neprijatelj i ekipe koje dođu u Prijedor stoje u bloku, ne žele da se otvore ni poslije primljenih golova, ostaju u zoni i ne žele da nastave pritisak na nas. Kada se na sve to nadoveže i loš teren, igrači se zadovolje rezultatom i onda je prisutna nonšalancija. Neću reći da otaljavaju utakmicu, ali je privedu više na iskustvo rutinski kraju, a i ja bih na klupi volio da vidim još neku lijepu akciju i pokoji pogodak. Fudbal se igra zbog publike i naši navijači vole lijep fudbal, u Prijedoru ga prepoznaju. Trudićemo se da budemo i efikasniji i da igramo ljepše za oko u narednom periodu. Naša ekipa je takoreći kompletno nova, potrebno je vremena da se kockice slože, vidite da u jednom trenutku bljesne jedan igrač, pa onda ga nema, pa bljesne drugi… U trenutku kada svi budu na istom nivou igraćemo još bolje. Najvažnije je da stvaramo dobre rezultate i da idemo stepenicu po stepenicu, ka zadanom cilju.

prijedor24h