Sarajka A.D. (21), S.S. (57) rođena u Kreševu i četvoromjesečna beba poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se juče desila u mjestu Gradac, kod Hadžića.

Kako nezvanično saznajemo, nastradale su Adna Divović, njena beba te njena majka Senada Serdarević, nastanjene u Hadžićima.

Nesrećase  dogodila kada se pežo 307, kojim je upravljala nastradala Adna Divović, sudario sa teretnim vozilom MAN, kojim je upravljao M.M. (42) iz Visokog.

Kako nezvanično saznaje Avaz,ba, pripadnici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili su na licu mjesta da je automobil u kojem su nastradale žene i beba, prešao u suprotnu saobraćajnu traku te je tom prilikom došlo do direktnog čeonog sudara s kamionom. Vještačenjem će biti utvrđeno usljed čega se automobil našao na suprotnoj strani.

Tijela smrtno stradalih su vozilom KJKP “Pokop” prevezena u prosekturu Bare, gdje će se po naredbi tužioca obaviti obdukcija od strane sudskog vještaka medicinske struke.

Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

ATV