Dva Rudara, domaći prijedorski i gostujući iz Kaknja sudariće se danas (15.30 časova) na Gradskom stadionu u Prijedoru u susretu osmine finala Kupa BiH. Biće to duel dva entitetska prvoligaša, a želja je obostrana, prolazak među osam najboljih klubova u masovnijem takmičenju FS BiH.

-Pred nama je još jedna u nizu teških utakmica. Svi znamo koliko bi nam značio prolazak u naredni deo takmičenja. Ekipa Rudara iz Kaknja je klub sa tradicijom, slavi 100 godina i u vrhu je Prve lige Federacije BiH, sad su prošli vikend u derbiju pobedili TOŠK iz Tešnja 2:1. Gledalai smo tu utakmicu u analizi i zaključili da nas čeka izuzetno težak zadatak. Čeka nas kvalitetan protivnik iz lige koja je, po meni, bar 30 odsto kvalitetnija od Prve lige Republike Srpske i to je ekipa koja se bori za vrh tabele – rekao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Strateg zeleno-crnih je optimista pred današnju utakmicu i ističe šta su to aduti njegovog tima.

-Mislim da je naša prednost što igramo kući, svi igrači imaju pravo nastupa, osim Nemanje Matovića, koji je slomio u šaci kost. Nedostajaće nam on i njegovo iskustvo. Ipak, imamo širok roster igrača i nadam se, uz podršku naših navijača, da ćemo da dođemo do pobede i nastavka takmičenja u Kupu BiH. Mislim da imamo pravo da razmišljamo u tom pravcu iako su ekipe iz Prve lige Federacije BiH kvalitetnije od Prve lige Republike Srpske i kompaktnije, čvršće. Veći novac je u igri, samim tim i kvalitetniji igrači i neće nam biti nimalo lako. Mi smo u Prijedoru favoriti, uradićemo sve da dođemo do željeneog cilja, a to je prolazak u narednu rundu takmičenja – dodao je Igor Janković.

Strateg Prijedorčana se obradovao činjenici da se u tim vraća iskusni vezista Bojan Burazor posle pauze zbog crvenog kartona zarađenog u derbiju protiv Krupe.

 

-Ekipa Rudara iz Kaknja je kavlitetna, igra agresivan fudbal. Spremali smo se za ovu utakmicu, napravili analizu, videli smo lošije i dobre strane protivnika. Kakanjci imaju dobrih pojedinaca na koje moramo da obratimo posebnu pažlju. Mi se pitamo na našem stadionu u Prijeodru i uz maksiamlan pristup i angažovanost možemo da izborimo plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Zaželeo sam se fudbala posle pauze zbog isključenja protiv Krupe, izvinio sam se ekipi, saigračima, trenerima i upravi i jedva čekam utakmicu da počne, imam veliki motiv da pobedimo i da slavimo zajedno s našim navijačima – istakao je Bojan Burazor.

Sportski žurnal