Odbornici Skupštine grada Prijedora nisu danas usvojili izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine.
Protiv je bilo 18 odbornika, 10 za, a jedan uzdržan.

Načelnik Odjeljenja za finansije grada Prijedora Biljana Malbašić rekla je da nije bilo nijedne značajnije zamjerke na izvještaj i da je njegovo neusvajanje politički akt.

“Obezbijedili smo finansijsku stabilnost, pozitivan rezultat poslovanja i nesmetan nastavak rada do kraja godine. To što odbornici nisu to razumjeli, ili nisu htjeli, to je njihovo pravo”, rekla je Malbašićeva novinarima.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je jako puno primjera da se u Skupštini grada Prijedora dešavaju nejasne, neregularne i nezakonite stvari.

“Ja sam izuzetno zadovoljan da je u ovim složenim uslovima rada grad Prijedor i na pola godine poslovao u suficitu sa nekih 189.000 KM, da je sve što je bilo moguće izvršeno i prema korisnicima budžeta, a i u skladu sa amandmanima koji su odbornici u Skupštini donijeli”, rekao je Đaković.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dalibor Pavlović rekao je da je bilo dosta stavki koje su nejasne i nerazrađene.

“Samim tim nismo mogli prihvatiti takav izvještaj”, dodao je Pavlović.

Odbornik DF Mirsad Duratović rekao je da je besmisleno o izvještaju o izvršenju budžeta raspravljati danas jer je u međuvremenu usvojen rebalans, a da je redoslijed morao biti obrnut.

“Ovako ćemo doći vjerovatno u situaciju za mjesec ili dva da moramo usvajati novi rebalans”, naveo je Duratović.

Odbornici su prethodno prihvatili zaključak PDP-a da gradonačelnik u roku od 30 dana dostavi informaciju o utrošku sredstava sa stavke za manifestacije od posebnog značaja koje se finansiraju iz budžeta grada, te zaključak i inicijativu DF da se analizira dosadašnji utrošak sredstava i tok projekta obnove škole u Rasavcima i da se oformi privremena komisija sa zadatkom da nađe način za uspješan završetak ovog projekta.