Odbornici Skupštine grada Prijedora zatražili su smjenu direktorice Doma zdravlja Prijedor Slavice Popović i direktorice vrtića “Radost” Gordane Jekić.

Smjene direktorica koje su kadar DNS te imenovanje vršilaca dužnosti na ove funkcije tačke su koje su naknadno uvrštene na dnevni red današnje 29. Sjednice Skupštine grada Prijedora.

Smjenu Popovićeve zatražio je Klub odbornia SNSD. Predsjednik ovog Kluba Dalibor Pavlović naveo je da Skupština grada Prijedora nije usvojila izvještaj o radu prijedorskog Doma zdravlja za prošlu godinu te da nisu zadovoljni radom Popovićeve.

– Prikazana je nerealna dobit jer postoje dugovi ove ustanove, direktorica nije ništa učinila da poveća plate zdravstvenih radnika i zaustavi njihov odlazak u inostranstvo te je primala radnike mimo konkursa – naveo je Pavlović u obrazloženju.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Smjenu direktorice vrtića “Radost” zatražio je Samostalni klub odbornika.

Odbornici DNS negovdovali su što su smjene direktorica zatražene “hitno”.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da se odluke o smjenama donose iz političkih razloga.

– Odlukom Vlade RS obustavljena je odluka o Komisiji za izbor i imenovanje. S obzirom da se vodi upravni spor odluke koje se donose nisu relevantne – rekao je Đaković. Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Skupštine grada Prijedora, Dalibor Grabež rekao je das u se na dnevni red “hitno” uvrštavale tačke i tokom ranijih saziva. Zanimljiva je i reakcija dugogodišnjeg sekretara u Skupštini grada Prijedora Željka Škondrića.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

– Ne znam zašto gradonačelnik ili onaj ko mu piše govore za obraćanje na Skupštini stalno proziva sekretara za zakonitost u radu Skupštine. Sud će odlučiti da li je rad zakonit, a to ne može da radi gradonačeknik. Sekretar pomaže predsjedniku u vođenju sjednice. Gradonačelnik stalno proziva sekretara, to nije korektno – zaključio je Škondrić.

Za uvrštavanje smjene direktorica iz DNS na današnji dnevni red glasali su odbornici koji čine novu skupštinsku većinu iz SNSD, PDP, SDA, DF, Samostalni klub odbornika i samostalni odbornik Ranko Kolar. U manjini koja je bila protiv je šest odbornika DNS te jedan odbornik iz SDP BiH. Cetiri odbornika SDS su bila suzdrzana tokom usvajanja danasnjeg dnevnog reda.

Izvor: Srpskainfo