Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa kandidatima Srpske liste za poslanike u kosovskoj skupštini pozvao sve Srbe da u nedelju glasaju za Srpsku listu. Kaže da se protiv te liste vodila brutalna kampanja.

Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić razgovarali su sa kandidatima Srpske liste za poslanike u kosovskoj skupštini.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon tog sastanka pozvao sve Srbe na Kosovu i Metohiji da izađu na izbore i da glasaju po svojoj savjesti.

– Moja molba i poziv je da glasaju za Srpsku listu – poručio je Vučić.

Ocijenio je da se tokom kampanje vodila “zajednička, usredsređena i brutalna kampanja” protiv Srpske liste i dodao da se ta kampanja nije vodila samo na Kosovu i Metohiji.

Kampanju su, kaže Vučić, vodili predstavnici svih velikih albanskih političkih partija.

– Svi su listom govorili kako je važno da se razgovara sa Srbima, ali ne sa Srbijom. Nalazili su privatne Srbe koje vole, samo da nemaju veze sa Beorgadom i Vučićem – rekao je predsjednik Srbije.

Podsjeća da je Priština stopostotnom taksom praktično zabranila uvoz proizvoda iz Srbije, a zatim zabranila i ulazak svih koji bi da podrže Srpsku listu.

– Svi su mogli da dođu, i Štefan Švarc da podrži Kurtija, nisam znao da nemačke socijaldemokrate da podržavaju veliku Albaniju, i Amerikanac Vitaker da podrži Kadrija Veseljija, ali niko odavde nije mogao da podrži svoj narod i predstavnike svog naroda – rekao je Vučić.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji održavaju se u nedjelju.

Izvor:RTRS