Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza odlučilo je danas da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.

Iz ove stranke navode da su se odlučili na ovaj korak “razočarani odnosom prema DNS-u, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, neprestanim i učestalim smjenama, nepovjerenjem, sumnjičenjem kadrova DNS-a, nipodaštavanjem rezultata rada i onemogućavanjem djelovanja u punom kapacitetu”.

– Posljednja dešavanja u vezi sa smjenom DNS-ovih kadrova, koji su korektno radili svoj posao, još jedan je dokaz odnosa prema DNS-u, a ono što najviše vrijeđa je činjenica da dolazi od članova koalicije – navodi se u saopštenju.

Iz ove stranke ističu da ih do daljeg više ne obavezuje političko djelovanje i usaglašavanje stavova u okviru koalicije.

– Svoje odluke samostalno ćemo donositi i politički djelovati isključivo u interesu građana – poručili su iz DNS-a.

Iz ove stranke navode da će predsjednik DNS-a Marko Pavić preuzeti aktivnosti na oganizaciji sastanka sa predstavnicima SNSD-a, vodeće partije koalicije, s ciljem razmatranja novonastale situacije i međusobnih odnosa, nakon čega će organi DNS-a donijeti konačnu odluku o svom političkom djelovanju.

U saopštenju se dodaje da je DNS “dokazao da je svih ovih godina najpouzdaniji partner koalicije”, te podsjeća da su se Sporazumom o načinu i kriterijumima zajedničkog djelovanja koalicionih partnera u mandatnom periodu od 2018. do 2022. godine obavezali da će provoditi politiku u interesu građana i Republike Srpske, fokusirajući svoje djelovanje na poboljšanje ekonomsko-socijalnog stanja u Srpskoj.

SRNA/RTRS