Juniori Rudar Prijedora u okviru desetog kola Omladinske Premijer lige BiH danas (13 časova) gostuju u Travniku protiv istoimenog protivnika.

-Došli smo već do 10. kola ove naše lige, samo bih se osvrnuo na prošlu utakmicu protiv Olimpika koju smo dobili 2:1, a koja je bila teža utakmica nego mnoge prethodne. Došla je poslije dobrog rezultata protiv favorita Zrinjskog u Mostaru, drago mi je da smo pored ne baš sjajne igre, i kad igramo slabije, došli do pobjede i protiv na papiru lošijeg rivala, to je dobra stvar – rekao je Srđan Marjanović, trener juniora Rudar Prijedora.

Pred duel s mladim “Vezirima” strateg “rudara” koji su na trećoj poziciji iza Željezničara i Zrinjskog je rekao:

-Čeka nas teška utakmica jer uvijek je teško kada idete u goste ekipi koja se bori za goli život, pogotovo na teškom terenu. Specifičan mentalitet je u Travniku, gdje se treba dobro pomučiti da se uzmu bodovi. Oni će tražiti bodove spasa da se odlijepe od dna tabele, a svi očekuju da pobjedimo lagano, da napravimo uvertiru pred naredno kolo gdje nam u derbiju dolazi lider Željezničar. U toj utakmici imaćemo priliku da dođemo možda čak i na prvo mjesto što niko nije očekivao od nas, možda samo jedan čovjek. Polako vjerujem u svoj rad i ekipu i pokušaćemo sve. Ništa ne možemo da izgubimo, do kraja cilj je da pokušamo dobiti neku utakmicu kako bi matematički osigurali taj opstanak. Probaćemo da dobijemo još koju domaćinsku utakmicu pa da se borimo za nešto više što niko ne bi rekao da je uopšte moguće, samo bi se nasmijao, da smo o tome govorili prije početka prvenstva.

prijedor24h