Božidar B. (30), na koga je pucano u Kragujevcu tokom vikenda, vođa je kriminalne grupe “Volpeovci”, za koju se sumnja da stoji iza ubistva kik-boksera Radoša Joksimovića koje se dogodilo sredinom septembra. Policija sumnja da je metak koji je ispaljen na Božidara pokušaj osvete za Jokisimovićevo ubisto. Pronađen je džip iz koga je pucano, a za osumnjičenim se intenzivno traga.

Iza pucnjave koja se subotu dogodila u Kragujevcu, u kojoj srećom nije bilo povređenih, mogla bi se kriti osveta, a kako je Kurir prenio pozivajući se na nezvanične informacije, policija zna ko su akteri događaja.

Prema tim informacijama, pucano je na Božidara B. (30) iz kragujevačkog naselja “Aerodrom”, koji je hapšen prilikom prošlogodišnje tuče u diskoteci “Volpe“ kada je brutalno iskasapljen mladić (24).

Za Božidara B. policija sumnja da je jedan od vođa kriminalnog klana u Kragujevcu. Prema prvim nezvaničnim informacijama on se nalazio u autu “smart”, jagodinskih registarskih oznaka kada je na njega pucao napadač iz džipa.

Metak je prošao kroz prozor automobila, a na licu mjesta je pronađena jedna čaura.

Ovaj događaj, kako prenosi Kurir, nema veze sa dešavanjima u diskoteci “Volpe”, već policijska istraga vezuje napad za neraščišćene odnose i ranije ubistvo kik-boskera Radoša Joksimovića (28) iz Kragujevca.

Kik boksera Joksimovića je septembra mjeseca prošle godine ubio Aleksa Miloradović (21) u poznatom kragujevačkom restoranu. Miloradović je, sa kacigom na glavi u bašti restorana ispalio metak u grudi Joksimoviću i skuterom pobjegao sa mjesta ubistva. Pred istražnim organima priznao je da je pucao i ubio Joksimovića sa kojim je imao neraščišćene račune i sukobe.

Foto N. Raus/RAS Srbija

Iako je slučaj riješen, prijatelji ubijenog kik-boksera sumnjaju u pozadinu ovog ubistva i umješanosti pripadnika ovdašnje grupe koje zovu “volpeovci”. Otuda i policija traga za jednim od najboljih drugova pokojnog Joksimovića kao glavnim osumnjičenim da je pucao na prometnoj raskrsnici u Kragujevcu.

Prema nezvaničnim informacijama on je u bjekstvu, a istraga je u toku.

Kasapljenje u diskoteci

Ova kriminalna grupa zgrozila je javnost kada prošle godine došlo do brutalne tuče u diskoteci “Volpe” u Kragujevcu. Konflikt je započet verbalnom svađom dvije zaraćene grupe i prepucavanjem iz separea u separe, da bi ubrzo eskalirao u sveopštu tuču u kojoj je najgore prošao mladić Jovica Lešnjak (24).

Kako su svjedoci opisali, muškarci su ga odvukli do dijela kluba koji nije pokriven nadzornim kamerama i započeli brutalno iživljavanje. Oni su ga polomljenim flašama, nožem i drugim oštrim predmetima sjekli i drali mu kožu. Udarali su ga čime su stigli: stolicama, držačem za kišobran…

Lešnjak je potom otpuzao do ulice jer zbog nanetih povreda i, ispostaviće se kasnije, isečenih nerava i tetiva, nije mogao da hoda. U tuči su takođe povrijeđena i dva pripadnika Žandarmerije koji nisu bili na dužnost.

Inače, odmah nakon incidenta privedena su dvojica braće, Marko i Božidar.

Srpskainfo