Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić smatra da bi daleko veća šteta bila da dođe do raskida prijateljskih odnosa sa DNS-om, te da je za obje partije daleko veći interes da saradnja bude nastavljena.

Radojičić, koji je i gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, rekao je novinarima da je u srijedu, 2. oktobra, imao sastanak sa gradskom organizacijom DNS-a na najvišem nivou, koja je potvrdila koalicione odnose na gradskom nivou u tom momentu.

– Što se mene tiče, DNS je potpisnik koalicije još iz 2016. godine, članica lokalne vladajuće većine i to se za sada ništa nije promijenilo. Mi nemamo nikakvih drugih najava i cijenim da bi ono što smo prije manje od sedam dana dogovarali, trebalo da se ispoštuje, zato što su obje strane izrazile zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u gradu Banjaluci i učešćem DNS-a i nadam se da će se tako i nastaviti – istakao je Radojičić.

On je rekao da će mu, ukoliko u DNS-u odluče drugačije, biti žao, ističući da bi volio da saradnja bude nastavljena. “Imamo još i predizborni sporazum”, dodao je Radojičić.

Komentarišući odluku DNS-a da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima, Radojičić je rekao da postoji puno tenzija i iskrica u proteklih nešto više od godinu dana, još iz predizborng perioda, naročito nakon izbora, turbulencija između partija i cijepanja na DNS i Demos, što je, kako je naveo, ostavilo posljedice.

– Vidljive su i vrlo velike turbulencije i u Prijedoru između naših političkih partija. Vjerujem da treba sjesti i razgovarati i vidjeti kakvi su budući odnosi i stavovi. Mislim da bi daleko veća šteta bila da dođe do raskida prijateljskih odnosa koji su trajali barem 20 godina – naveo je Radojičić.

Predsjedništvo DNS-a odlučilo je u subotu, 5. oktobra, da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.

SRNA/RTRS