Članovi i simpatizeri Srpske liste (SL) i mještani Gračanice, uz vatromet, stranačke zastave i muziku, sinoć su u centru opštine proslavili izbornu pobjedu.

Oko stotinu članova i simpatizera Srpske liste, predvođenih gradonačelnikom Gračanice Srđanom Popovićem, direktorima tamošnjih zdravstvenih ustanova i drugim predstavnicima lokalne vlasti, proslavili su, uz skandiranje, izbornu pobjedu Srpske liste, prenosi Kosovo onlajn.

Popović je naglasio da je SL stigla do velike pobjede, osvojivši svih deset mandata u budućem kosovskom parlamentu, i rekao da su predstavnici SL tu pobjedu očekivali i zasluženo osvojili mandate.

– Zahvalio bih svim biračima i našem narodu koji hrabro istrajava svih ovih godina na Kosovu i Metohiji, što je razumio poruku koja je stigla iz Srbije i dobili smo svih deset mandata. To zasigurno znači da ćemo dati punu podršku (predsjedniku Srbije) Aleksandru Vučiću u predstojećim pregovorima – rekao je Popović.

Zvaničnici SL u Kosovskoj Mitrovici obratili su se medijima rekavši da je ostvarena velika pobjeda za srpski narod na izborima. Na ulici je počelo slavlje.

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pristalice Srpske liste i građani proslavljali su uz trubače. Horski su pjevali “Vidovdan”, “Moji drugovi”, “Svilen konac”…

– Ovo su dakle preliminarni rezultati. Može da se desi da ide gore-dole za mali procenat, nula koma nešto. Prema našim podacima, SL je osvojila svih 10 mandata. Ovo je velika pobjeda za srpski narod. Hvala našoj državi na svemu što radi za srpski narod – rekao je predsjednik Srpske liste Goran Rakić.

Dodao je da idu da posjete uhapšene Srbe koji se nalaze u bolnici i zdravstveno nisu dobro.

– Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda, jer je u najtežim uslovima. Srpska lista odnijela je najveću pobjedu u istoriji -rekao je ranije na konferenciji u Beogradu predsjednik Aleksandar Vučić.

Tanjug prenosi da je Rakić obišao sinoć u bolnici u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici dva člana biračkog odbora iz SL, koji su uhapšeni tokom glasanja na izbornom mjestu u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, i rekao da još ne može da saopšti precizne informacije o njihovom zdravstvenom stanju.

Rakić je rekao novinarima da je Tomislav Vakić zbrinut na internom odjeljenju Kliničko-bolničkog centra, a Uglješa Živulov na nekom od drugih odjeljenja.

– Nismo uspjeli da uđemo i vidimo Vakića. Razgovarali smo sa doktorom, koji nam je prenio da je on primio terapiju i zaspao – rekao je Rakić, koji je potom otišao da vidi Uglješu Živulova, prenosi agencija.

Vakić i Živulov bili su ranije juče prebačeni u pritvorsku jedinicu u Leposaviću, pošto im je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog “neregularnosti u izbornom procesu”.

RTRS