U emisiji Aktuelno naše Televizije, bilo je riječi o neformiranju vlasti u BiH.

– Mi jesmo svjedoci činjenice da upravo na zajedničkom nivou Stranka demokratske akcije povlači ključne poteze, na način da se prije svega derogira Ustavni kapacitet Republike Srpske i značaj institucija Srpske u procesu donošenja odluka na zajedničkom nivou – rekao je Staša Košarac šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Naveo je da je to potpuno pogubna politika SDA i dodao da je potpuno jasna i činjenica da SDA u Predsjedništvu kontroliše dva člana.

– Ima potpunu političku i stranačku kontrolu nad Šefikom Džaferovićem, kao i nad Željkom Komšićem, koji je na kraju krajeva i izabran bošnjačkim glasovima za člana Predsjedništva – naveo je Košarac.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Istakao je da na taj način dolazi do blokade u Predsjedništvu, jer kako je naveo, neophodno je Predsjedništvo donese odluku o predsjedavajućem Savjeta ministara. Mislim da je upravo na tom političkom nivou uz vrlo jasnu politiku SDA i  zastoj.

– Upravo iz tog razloga nemamo danas konstituisane zajedničke organe. Ne poštuje se volja građana Republike Srpske – zaključio je Košarac.

Senad Bratić poslanik u NSRS i član Predsjedništva SDA naveo je gostujući u emisiji “Aktuelno” da su u ovom momentu baš dignute tenzije.

– Mislim da one nisu izraz želje da se formira vlast na nivou BiH nego naprotiv da se utvrde što više nekakvi politički rovovi – rekao je Bratić.