Smjenjivao je Dodik „mangupe“ iz DNS, optuživao koalicionog partnera da je radio za protivničke kandidate, a Pavić se pravio lud.

Pravio je Dodik nove stranke, s ciljem da jednog dana zamijene DNS, Pavić se pravio lud.

Pucao je DNS na dva dijela, stranku su preuzimali tajkuni koji su peko noći postajali potpredsjednici, Pavić se pravio lud.

SNSD je slagao da će Duško Ivić biti predsjednik Narodne skupštine, a Pavić se i dalje pravio lud.

Pravio se sve dok vrag nije zakucao lično na njegova vrata, u Prijedoru. Čak je i tamo kalkulisao kada mu je SNSD srušio skupšinsku večinu, da bi saopštio da „zaustavlja dalje djelovanja“ u okviru koalicije tek kada su smijenjene dvije direktorice. Jako sebično.

Stranka koja je dobila 100.000 glasova na prošlim izborima i koja je željela da bude ključna u svakom dijelu Srpske, reagovala je na poniženje koalicionog partnera tek kada je krenuo da joj bombarduje Prijedor. Možda su stvarno zaslužili da budu samo prijedorska stranka.

Šta znači zaustavljanje djelovanja u koaliciji, vjerovatno niko u DNS ne zna da objasni. Njihovi ministri i dalje dolaze na posao, a premijer im poručuje da za njega zaustavljanje ne važi. Šta će biti u Narodnoj skupštini, vidjećemo na prvom glasanju.

Računica kaže da bi eventualni izlazak DNS iz koalicije značio da Dodik i bez njih ima većinu, doduše ne dvotrećinsku koja mu treba kada ga preglasaju u Sarajevu. Ali, uvijek može da uleti PDP i pokrije razliku.

Teoretski, Pavićevo eventualno napušanje koalicije moglo bi da zaboli Dodika na druga dva mjesta – na nivou BiH i na sljedećim lokalnim izborima. Bez podrške Nenada Nešića u Parlamentu BiH, SNSD bi bio još jedan korak dalje od Savjeta ministara. Bez koalicionog djelovanja na lokalnim izborima, SNSD vjerovatno ne bi mogao da pomete SDS onako kako je to učinio prošli put.

Međutim, za sve ima lijeka. Ne bi bilo prvi put da se poslanici kupuju i prodaju, a što se tiče lokala, tamo odavno ne važe ni božji, ni politički zakoni.

A, sada zamislite da je Pavić reagovao onda kada je zaista bio politički faktor bez koga se nije moglo, kada se nazirala sudbina DNS, kada je dobijao ponude druge strane da im se pridruži i vodi Vladu RS. Ne kaže se džaba – kasno Marko na Kosovo stiže.

Izvor: Srpskainfo