Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas je povodom Nedjelje djeteta priredio prijem za polaznike Dječijeg vrtića “Radost” i uručio poklone za svih 600 mališana koji pohađaju ovaj javni i još dva privatna vrtića u gradu na Sani.
“Nedjelja djeteta su dani kada se posebna pažnja posvećuje pravima naših malih stanovnika i želji da im obezbijedimo zdrav, miran i bezbjedan život”, rekao je Đaković novinarima.

On je naveo da grad tradicionalno organizuje ove prijeme sa željom da djetinjstvo protiče u sreći.

“Djeca su, kao što vidite, izuzetno vaspitana, vesela i razdragana, a mi se trudimo da sva dječija prava ispoštujemo”, dodao je Đaković.

Vaspitačica Rada Kosić rekla je da se djeca raduju i ovom prijemu i uzvratnoj posjeti u koju je gradonačelnik pozvan.

“Juče smo imali divan maskenbal. Djeca se raduju svim aktivnostima koje se odvijaju negdje napolju, u nepoznatom prostoru, kao i slatkišima i poklonima koje dobiju”, rekla je Kosićeva.

Osim maskenbala, posjete gradu i posjete pčelarima, vrtić “Radost” organizuje u Nedjelji djeteta i niz internih aktivnosti po vaspitnim grupama u skladu sa uzrastom, a uvijek sa akcentom na prava djeteta.

Dječiji vrtić “Radost” u svojih šest objekata ima oko 470 djece, a osim javne predškolske ustanove, u Prijedoru rade i dva privatna vrtića “Miki i Mini” sa oko 80 polaznika, te “Huli” sa oko 50 djece.

Foto: prijedorgrad.org