Poljoprivredna zadruga “Kooperativa Prijedor” raspisala je danas javni poziv za odabir korisnika kojima će kroz projekat IFAD/RCPD i grada Prijedora biti sufinansirano podizanje zasada šljive.
Predviđeno je da odabrani korisnici dobiju kompletan paket za sadnju šljive za prvu godinu proizvodnje, što uključuje sadni materijal, sredstva za prihranu i zaštitu bilja, sistem za navodnjavanje, stručnu i tehničku pomoć i edukaciju korisnika, te plaćene troškove analize zemlje i vode i osiguran otkup šljive.

Korisnici treba da obezbijede zemljište od najmanje 3.000 metara kvadratnih, stabilan izvor vode, pripreme zemljišta za sadnju, te da se pridržavaju stručnih uputstava i ugovornih odredaba.

Maksimalna površina zasada šljive je šest hektara, maksimalan broj korisnika koji će biti odabrani putem ovog javnog poziva je 20 i korisnici finansiraju polovinu ulaganja, a druga polovina finansirana je iz projekta.

Javni poziv otvoren je do 25. oktobra, a detaljne informacije i formular za prijavu dostupni su u kancelariji Poljoprivredne zadruge “Kooperativa Prijedor”, kao i na veb-stranici /www.kooperativaprijedor.com/.