Sveštanik Slaviša Pančić iz Marićke kod Prijedora, a koji je predlagao da se u njegovom selu uvede porez na neoženjene muškarce, automobilom „golf 7“ udario je maljoletnu djevojčicu (15) koja je tom prilikom zadobila povrede, saznaje Srpskainfo.

U Policijskoj upravi Prijedor su nam potvrdili da se nesreća dogodila u utorak oko 13.50 časova na regionalnom putu u mjestu Ćele.

– U nezgodi su učestvovali „golf“ kojima je upravljao S. P. iz Prijedora i maljoletna djevojčica koja je vozila bicikl. Nakon nesreće obavljen je uviđaj – pojasnili su u PU Prijedor.

Prema našim saznanjima, „golfom“ je upravljao upravo sveštenik Pančić, koji je u javnost dospio i prije dvije godine sa svojom idejom kako da riješi problem sa velikim brojem neoženjenih muškaraca iz njegove parohije.

Izvor blizak istrazi ispričao nam je kako se desila ova nesreća u kojoj je povrijeđena djevojčica.

– Sveštenik Pančić je išao iz sela Ćele prema Prijedoru, i tada je našao na ovu djevojčicu koja je išla njegovom trakom, ali u suprotnom smjeru. Ne znam šta se tada desilo, da li je naišlo neko drugo auto ili on nije dobro ocijenio udaljenost, pa je retrovizorom udario u biciklo. Ima sigurno i krivice djevojčice koja je vozila u suprotnom smjeru – kaže naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, od udara je djevojčica pala sa bicikla i glavom udarila u asfalt i tom prilikom zadobila je povrede.

Ona je zatim prevezena u Opštu bolnicu u Prijedoru, gdje je zadržana na liječenju i posmatranju.

– Djevojčica je u utorak bila u školi i bila je prva smjena. Zatim se vratila kući i navodno je uzela biciklo kako bi otišla u prodavnicu i nesreća se dogodila kad se vraćala kući. Čuo sam da nije zadobila povrede opasne po život – ističe izvor iz istrage.

Mještani pričaju da je ova djevojčica imala jako težak život i da ju je majka napustila kada se rodila, a da joj je nedavno umro otac.

– Sada živi sa rođacima, iskreno se nadam da će se što prije oporavati i da ova nesreća neće ostaviti neke posljedice po njeno zdravlje – ispričao je jedan od poznanika ove djevojčice.

Kako smo već spomenuli, sveštenik Pančić je postao popularan nakon što je iznio zanimljiv plan kako da se bori sa bijelom kugom u selu Marićka.

Sveštenik je tadao ponudio veoma neobično rješenje i to „porez na neženje“.

Foto: prijedordanas/RAS Srbija

– Onaj koji je prošao neku starosnu dob, a nije se oženio, a radi, uzeti mu porez, kao i na neki drugi način stimulirati ih da se žene – ispričao je tada ovaj sveštenik.

On je rekao da tamošnji momci ne gube nadu, ali da ipak teško ide sa tim da stanu konačno pred oltar.

Kako su mediji tada prenosili u selu Marićka kod Prijedora, živjelo je oko 200  neoženjenih muškaraca, od kojih su neki imali i po 40 godina, a nisu u braku i nemaju poroda.

– Statistika je jednostavna jer je ‘70-ih godina bilo u prosjeku 50 sklopljenih brakova na godišnjem nivou. Krštenih je bilo 80, 90 ili 100, a umrlih 20, 30, 40. Međutim, 2014, 2015, 2016. i kasnije sve se okrenulo. Sahrana 40, 50, krštenja pet ili šest, vjenčanja dva ili tri, i to sve govori – ispričao je tada sveštenik Pančić.

Pančić misli da rješenja ima i to na način kako je, na primjer, rađeno za Zapadu, a to je da poslodavci tih ljudi treba da im ostave uslov: ili brak, žena i djeca, ili umanjena plata.

Traže bogate muževe

Mještani sela Marićka pričali su da je njihova privatna stvar da li će se oženiti ili ne, ali ističu da ipak znaju razloge zbog kojh su ostajali sami.

-Dva razloga su u tome, novac i žene. Prvo, mi nismo bogati, pa zato djevojke koje su za udaju traže bračnu luku u gradu, a ne u Marićki – ispričao je tada jedan od neoženjenih muškaraca.

Srpskainfo