Osnovna škola „Jovan Cvijić” u Brezičanlma ponosno nosi ime velikog srpskog naučnika. Drugu godinu zaredom Dan škole obilježavaju u oktobru mjesecu, kada je rođen Jovan Cvijić.

– Zapravo 12. oktobra mi obilježavamo Dan škole. Tako smo odlučili, jer je to dan rođenja Jovana Cvljlća. To je odluka koji je donio Školski odbor prije dvije godine. Trudimo se da ostanemo na onome pravcu koji su nam, ne samo Cvijić, nego i svi naši velikani kulture i nauke zadali – poručila je direktor OŠ „Jovan Cvijić”, Olivera Brdar-Mirković

Učenici i nastavnici potrudili su se da za svoje goste pripreme bogat kultumo-umjetnički program, koji je ove godine posvećen 800. godišnjici autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. –

Ove godine smo se odlučili da prikažemo ljudima koliko je bitno da sačuvamo srpski jezik. Zato ovogodišnje obilježavanje i pored glavne teme nosi naziv „Jezik je hranitelj naroda”. Pripremili smo dosta pjesme, igre i baš smo se potrudili – rekla je Ana Marija Adamović, učenik ove škole.

 

Na svečanosti povodom Dana škole prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković. Učenicima i radnicima OŠ Jovan Cvijić“ želim srećan Dan škole, a kao prijatelji ćemo se i dalje družiti i sarađivati na svim elementima savremenih dostignuća – rekao je Đaković.

Škola u Brezičanima broji 147 učenika. Pored redovnih, učenici pohađaju i brojne vannastavne aktivnosti, te iz godine u godinu, na mnogim takmičenjima postižu odlične rezultate.

M. Šodić/Kozarski