Pred fudbalerima Rudar Prijedora je još jedno neugodno gostovanje, danas (15 časova) puleni trenera Igora Jankovića igraju u Brčkom protiv Jedinstva. Ova dva kluba su otvorila jesenji dio sezone na Gradskom stadionu u Prijedoru, a meč je pripao ubjedljivo, rezultatom 3:0, domaćinu.

-Poslije pobjede na teškom gostovanju Željezničaru u Banjaluci ispred nas je novo gostovanje, ovaj put u Brčkom. O ekipi Jedinstva generalno najmanje znamo, kao i ostali rivali, u ovih devet kola bili su nepoznanica, igrali po sistemu toplo-hladno. Iako smo ih pobijedili na prvenstvenoj premijeri nije nam bilo lako. Poslije poraza protiv Podrinja iz Janje kod kuće Brčaci će se maksimalno fokusirati na ovu utakmicu, da pokušaju da izvuku pozitivan rezultat. Idemo u Brčko da pobijedimo, da nastavimo ovu seriju dobrog ritma i pokušamo da zadržimo priključak za Krupom, čiji kiks čekamo – rekao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Prijedorčani će nastupiti oslabljeni u Distriktu Brčko jer su po tri žuta kartona sakupila trojica fudbalera.

-Malo što nas remeti jesu žuti kartoni kapitena Nemanje Pekije, Đoke Milovića i Dine Kalesića i oni nisu u konkurenciji za tim na ovom gostovanju. Imamo širinu u kadru i svaki igrač koji izostane može ga neko drugi nadomjestiti. Ove sedmice su svi dobro radili, pogotovo mladi Miloš Sajak je odlično trenirao. Radi se o igraču iz plejade talentovanih igrača iz Prijedora i sigurno će dobiti šansu od prvog minuta u Brčkom. Okrećemo se isključivo nama i pokušaćemo da odigramo kvalitetnu utakmicu, zabilježimo pobjedu. Raduje nas i povratak mladog Mile Kovačevića poslije teške povrede, radio je s prvom ekipom i čim se otvori prostor dobiće priliku da zaigra – dodao je Janković.

Iskusni štoper Novica Petrović imaće zadatak da zaustavi napadače domaćeg Jedinstva.

-Šef je sve dobro rekao, a ja mogu da kažem imamo naš cilj koji smo zacrtali i idemo polako ka njemu. Do njega je još puno prepreka. prva u nizu je meč u Brčkom, neće biti laka utakmica, ali verujem u nas i očekujem da ćemo sa ovog gostovanja da donesemo sva tri boda – optimističan je Novica Petrović.

prijedor24h