Nakon što je bivši član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić predložio moguće rješenje krize u BiH, iz SNSD odgovaraju da se ova partija orjentiše isključivo na stavove institucije Srpske, dok je Ivanić „konektovan na ambasade zapadnih zemalja“.

Govoreći u blokadi vlasti na nivou BiH i mogućim rješanjima, bivši član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik PDP, Mladen Ivanić rekao je za N1 šta bi on uradio u ovoj situaciji.

– Moj uslov bi bio da članstva nema dok ne budu sve države u regionu u NATO, ali da se ANP pošalje – rekao je Ivanić.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Iako pojedini politički analitičari ovo rješenja smatraju relativno prihvatljivim iz SNSD, kažu da od toga nema ništa.

– To je potvrda onoga što su činjenice ukazivale, da Mladen Ivanić jeste konektovan na određene ambasade zapadnih zemalja i da je definitivno radeći u Predsjedništvu BiH bio vrlo sklon da se zagovaraju, čak i vojne vježbe sa avionima koji su i bombardovali Republiku Srpsku i Srbiju – rekao je predsjedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.

On naglašava da je Ivanić blagonaklon kada je u pitanju NATO.

– Sa druge strane treba istaći činjenicu da je u vrijeme predizborne kampanje, onda kada je on bio kandidat za član Predsjedništva BiH, tražio od ambasade SAD da se ANP ne spominje i da to sačeka neka druga vremna iz razloga što je u razgovorima koje je vodio sa njima bio vrlo konstruktivan u provođenju svih akcionih planova koji su vodili BiH ka NATO integracijama – rekao je Košarac, te dodao da je stva SNSD da se neće ni milimetar maketi od Srbije kada je NATO put u pitanju.

SNSD ima svoj stav

Dodaje da SNSD ima svoj stav po pitanju ANP i da su bazično orjentisani na stavove institucija Republike Srpske, te da taj politički kurs neće mijenjati.

– To znači da su bilo kakve modifikacije, ili bilo šta drugo, definitivno predmet razmatranje institucija Republike Srpske i utiču dalje kretanje naših predstavnika u institucijama na nivou BiH – zaključio je Košarac.

Srpskainfo