Samohranu majku Jovanku Tepić prije godinu dana upoznala je cijela Banjaluka i to, nažalost, u nesretnim okolnostima kada je njenim kćerkama i njoj izgorjela kuća u Kočićevom Vijencu.

Djevojčice su se tada od vatre spasle skokom kroz prozor, kako je Srpskainfo pisala, a dobri ljudi sa svih strana pohrlili su da im pomognu.

Poslije svega što su preživjele, Jovanki su kolege sa posla riješile da prirede pravo iznenađenje i pokušaju da joj se zahvale za svu njenu dobrotu.

Prijavili su je na humanitarni mejkover u jednoj privatnoj klinici, a Jovankine fotografije prije i poslije tretmana su prosto nevjerovatne.

Uz novi osmijeh i boju kose postala je pravo lice sa naslovnice.

Kako ona i sama kaže, ćerke su počele plakati od sreće kada su je ugledale.

– Cure su presrećne, nisu očekivale baš ovoliku tranformaciju. I ja sam oduševljena kada sam vidjela svoj lik, suze su mi krenule. Niko ne može vjerovati da je to ista osoba – rekla je Jovanka za Srpskainfo svoje prve utiske.

Ova četdesetdvogodišnja žena nikada u životu nije imala plavu kosu, niti se, kaže mogla zamisliti sa tom bojom.

Kolegama u Privrednoj komori, gdje radi kao kuvarica, od srca se zahvaljuje za sve što su uradili.

Iz tima koji je radio humanitarni mejkover poručuju da se ova divna žena koju svi zovu Jole i njima brzo uvukla pod kožu.

– Posebnih želja – nema. Najbitnije da su joj djeca zdrava i da radi i privređuje koliko je potrebno za skroman život. Jole je tiha i na licu joj je uvijek blag osmijeh. Na pitanje kako je uvijek odgovara da je dobro. Znajući šta je sve kroz život ”preturila preko glave”, pitali smo se je li zaista tako – rekli su iz ove klinike.

Na ”Humanitarni mejkover” prijavile su je kolege s posla, a u dirljivom pismu pisali su o tome koliko je jednostavna i draga, kako uprkos mnogim privatnim problemima za njih svakodnevno ima lijepu riječ i brižan gest, te svim srcem.

Zbog svega što svakodnevno čini za njih, žele da svoju ljepotu i toplinu, bez nepotrebnog srama zbog loših zuba, počne pokazivati svijetu.

Jovanka kaže da se nakon požara neće vraćati u kuću na Kočićevom Vijencu, plan je da novi dom gradi na zemljištu u Dragočaju.

Srpskainfo