Predstavnici Udruženja “Prva pčela” Prijedor posjetili su danas prijedorski vrtić “Radost” i ustanovi koja brine o najmlađim sugrađanima poklonili med.
Predsjednik Udruženja “Prva pčela” Đuro Kunić istakao je da je ovo petnaesta godina da pčelari dolaze u posjetu najmlađima povodom Nedjelje djeteta.

“To je, u stvari, uzvratna posjeta jer nas djeca iz vrtića `Radost`posjećuju krajem septembra kada se održavaju Dani meda”, rekao je Kunić novinarima u Prijedoru.

On je potvrdio da je godina bila loša za poljoprivredu uopšte, pa i pčelarstvo, ali da za najmlađe uvijek mora biti meda.

“Dane meda organizuju ovo udruženje i Gradska uprava i mi smo im zahvalni za pomoć. Nadamo se da ćemo to zajedno raditi i ubuduće”, dodao je Kunić.

On je naveo da Udruženje “Prva pčela” ima 70 do 80 aktivnih članova, a da je na području grada broj pčelara, možda, tri puta veći.

Vrtić “Radost”, koji u šest objekata pohađa 470 djece, obilježio je Nedjelju djeteta nizom aktivnosti kao što su maskenbal, posjeta Gradskoj upravi i prijem za gradonačelnika, a u svim vaspitnim grupama realizovane su interne aktivnosti posvećene pravima djeteta.

Osim javne predškolske ustanove, u Prijedoru rade i privatni vrtići “Miki i Mini” sa 80 polaznika, te “Huli” sa 50.