Peti put za redom ekipa iz Prijedora osvojila je Memorijalni padobranski kup “Pet zvijezda”. Nebo iznad Zalužana pokorila je ekipa koju čine Nedeljko Brdar, Draško Lajić, Siniša Vujaković. Boban ivetić i Aleksandar Cvetković. Iz sebe su ostavili tim Aerokluba “Ptuj”, svoj stare znance, kao i trećeplasirane “Nebeske vidre”, ekipu koju čine padobranci 63. padobranskog bataljona Vosjke Srbije.

– Na kraju smo takmičenje svojim sitnim grešeka napravili neizvjesnijim nego što je trebalo da bude. Takođe, nismo nastupili u svom najjačem sastavu, jer nisu mogli da nastupe Ivan Lajič, zbog zdrasvtvenlh problema, i Dario Nožinić, kojeg je profesionalni put odveo negdje u Aziju. Takode, i Nenad Martinović je na privremenom radu u Kini. Ali našao sam dostojne zamjene u Cevtkoviću i Brdaru – rekao je Siniša VUjaković.

Svoj kvalitet oni su potvrdili u pjedinačnoj konkurenciji, jer je Cvetković osvojio prvo mjesto, dok je Brdar bio treći. Vujaković naglašava da je ovo veliki uspjeti, jer na ovom Kupu skače sve što vrijedi u regionu, a i šire. Podjsetimo da se Memorijal “Pet zvijezda” održava u čast pet članova Padobraskog kluba “Banja Luka”, koji su stradali u padu aviona 20. maja 2012. godine.

Z.J./Kozarski