Osoblje Mikrofina u Prijedoru promovisalo je novu ubrzanu proceduru odobravanja kredita i modernizovani prostor prilagođen ovakvom načinu rada.

Na temelju svog dvadesetogodišnjeg iskustva usavršili smo tehnologiju rada i omogućili klijentima da im kredit bude odobren u ekspresnom roku. Ovo u praksi znači da u nekim slučajevima klijenti mogu dobiti novac čak i u roku od 20 minuta nakon što dođu u našu poslovnicu. Prostor smo osavremenili kako bi se klijenti osjećali što prijatnije kada nas posjete“, izjavio je Mario Đurčić, Šef filijale Mikrofina u Prijedoru.

Pored ubrzane procedure odobravanja kredita, Mikrofin je uveo i podnošenje zahtjeva za kredit putem interneta, gdje klijenti imaju mogućnost da sami završe svoju kreditnu analizu i automatski dobiju odobrenje kredita, ukoliko za isti ispunjavaju sve uslove.

„Mlađi klijenti su navikli da sve više različitih poslova obavljaju putem aplikacija i interneta, pa im nije strano ni online apliciranje za kredit. Međutim, imamo i klijente koji bi rado da podnesu zahtjev za kredit od kuće, bez dolaska u poslovnicu, ali nisu vični novim tehnologijama i zbunjuju ih internet-obrasci. Za njih smo opremili internet kutak, gdje im je naše osoblje pri ruci da pojednostavi svaku stavku ili prođe s njima korak po korak kroz cijeli zahtjev,“ rekla je Dražana Maksić, savjetnica za klijente.

Od svog osnivanja Mikrofin drži čvrstu lidersku poziciju na BH tržištu. U tom periodu više od 2 milijarde maraka plasirano je kroz kredite u preduzetničku i poljoprivrednu djelatnost, te za potrebe stanovništva. Mikrofin je dio finansijske grupacije koja danas zapošljava blizu 600 radnika i opslužuje više od 70.000 klijenata.

Ovo vodeće mikrokreditno društvo je poznato po aktivnoj ulozi u društvenoj zajednici. Tako je i ove sedmice Mikrofin donirao knjige za biblioteku i sportske rekvizite Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Prijedoru u vrijednosti od 1400 KM.