Fudbaleri Rudar Prijedor danas (14.30 časova) na Gradskom stadionu u Prijedoru dočekuje tradicionalno neugodnog protivnika Slaviju iz Istočnog Sarajeva. Dva rivala su ove jeseni odigrali dvije utakmice, u drugom kolu, u borbi za bodove, nije bilo pobjednika (0:0) u Istočnom Sarajevu, a u Prijedoru, u susretu osmine finala Kupa BiH domaćin je slavio visoku pobjedu 4:1.

-Utakmica koja slijedi je već treća u nizu ove polusezone sa Slavijom. Dočekali smo ih u Kupu BiH i savladali sa visokih 4:1, dok je u prvenstvu bilo 0:0. U tom meču nismo imali ni sportske sreće, dok smo na domaćem terenu odigrali kvalitetno i efikasno. Bila je to jedna od najboljih utakmica koju smo odigrali na domaćem terenu, ali i ove jeseni. Želimo i sada da budemo pravi. Imamo kadrovskih problema kao i u prethodnim mečevima, protiv Slavije sada ne mogu da nastupe Predrag Zekanović i Slaviša Maksimović zbog tri žuta kartona. Nadamo se da će ih adekvatno odmijeniti alternative jer imamo širok roster igrača i uvek svako svakoga može da zamjeni – rekao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Strateg zeleno-crnih se nada da će doći veliki broj ljubitelja fudbala na tribine Gradskog stadiona.

-Očekujemo veliki broj navijača da dođu i da zajednički stignemo do još jednog slavlja u prvenstvu i bodova, te tako nastavimo put ka konačnom cilju koji smo postavili u ovoj takmičarskoj sezoni – dodao je Janković.

Na novinarsko pitanje da li je tačno da je poslije meča u Brčkom predsjedniku Darku Milunoviću podnio usmenu ostavku o čemu je pričala prijedorska fudbalska javnost prethodnih dana trener Igor Janković je rekao:

-Prvi put da čujem tu temu i mogu da kažem da se o tome uopšte nije pričalo i ovo je istina što vam kažem!

Napadač Milan Šikanjić je takođe optimista, očekuje kvalitetnu partiju saigrača i nova tri boda.

-Kao što je šef rekao igramo protiv Slavije neugodne ekipe i teškog rivala. Ove jeseni imali smo neriješen rezultat u prvom meču kod njih u kojem nismo imali dovoljno sreće, a potom smo odigrali dobru utakmicu kod kuće u Kupu BiH. Dolazi nam motivisan protivnik da traži šansu za povoljan rezultat. Znam da ćemo na terenu dati svoj maksimum, odigrati kako treba i nastojati da pobijedimo protivnika jer publika u Prijedoru zaslužuje novu radost. Želimo da repriziramo meč iz Kupa BiH – istakao je Milan Šikanjić.

prijedor24h