Demokratski narodni savez /DNS/ saopštio je danas da su očekivali da ne budu komentarisana određena pitanja i presuđivano prije razgovora koji su trebali uslijediti na nivou najviših organa DNS-a i SNSD-a.
Iz DNS-a je saopšteno da su iznenađeni reagovanjem i stavovima koje je iznio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, kao i porukom da će “DNS biti odstranjen iz vlasti ako podrži predsjednika SDS-a Mirka Šarovića”.

“Bez obzira na razne spekulacije koje su prisutne, ovakvi stavovi nikome ne idu u korist”, navodi se u saopštenju iz DNS-a i dodaju da ovo nije vrijeme u kojem su potrebne dodatne podjele, nego sabornost u vezi sa najvažnijim odlukama za opstanak i razvoj Republike Srpske.

U DNS-u su istakli da su godinama slijedili svoju politiku i davali nemjerljiv doprinos zajedničkoj politici, koja je jačala Republiku Srpsku, cijeneći da značaj mnogih pitanja na nivou Srpske i BiH, prevazilazi značaj pojedinca i pojedinačnih stranaka.

U ovoj stranci su istakli da DNS nije doživio raskol i da su iz njega otišli ljudi koji su prihvatili tuđu politiku, a ne politiku DNS-a.

SRNA/RTRS