Mučna scena uplakanih žena koje je banjalučka policija u četvrtak bukvalno izvukla iz vlastite kuće, pokazuje dno koje je dotaklo pravosuđe i vlast ove zemlje.

U ovoj mučnoj sceni ogleda se sav apsurd države u kojoj su bezakonje i kriminal iznad običnih malih ljudi. Jer kome su bitne dvije male žene koje iza sebe nemaju ni novac, niti moćnike koji bi stali na njihovu stranu i zaštitili ih.

A te dvije izmučene žene- Vukosava i Sanja Popović, na slikovit način opisuje da je običan čovjek za ovu državu bezvrijedan. U samo dva vijeka čak dva puta su istjerane iz vlastite kuće i ni tada, kao ni danas, niko se nije počešao zbog toga.

Prvo su istjerane u vihoru rata jer im je suprug, odnosno otac, bio čovjek druge vjere. A, potom, kada su se vratile na svoje ognjište prošle su kroz pakao da iz nje deložiraju onoga ko se nezakonito uselio i živio pod njihovim krovom.

Kada su napokon uspjele da uđu u svoju kuću čekao ih je novi pakao jer je nepozvani postanar odlučio da traži novac za renoviranje njihove imovine, iako to niko od njega nije tražio, niti mu je dao dozvolu za to!!!

To vam je isto kao da neko provali u vašu kuću i odluči promijeniti prozore, pa vam onda još ispostavi račun.

Da li je neko tražio od njega da renovira kuću? Ne, nije, jer su vlasnici izbačeni iz iste. Međutim, to izgleda uopšte nije bilo bitno našem ”poštenom” pravosuđu, pa su odlučili da ”nagrade” nepozvanog podstanara, a kazne nesretne vlasnice, jer su valjda same krive što su, ponavljam, IZBAČENE iz vlastite kuće.

Time su jasno poslali poruku građanima da sutra bilo ko može doći u našu kuću, istjerati nas iz nje jer smo nepodobni, i u nju useliti koga poželi. A, kada napokon istjeramo nezvanog gosta, onda mu još moramo platiti jer je živio godinama u našoj kući, dok smo se mi potucali po podstanarskim sobama.

Ali, ovo sve nije ni bitno. Kome su bitne te dvije žene i njihova muka. Vlast ima bitnijih problema. Već godinu dana ne mogu da sjednu u fotelje u institucijama na nivou BiH, a izgleda da i „stranci žele ukinuti VSTS? E, ako se to desi, narode, totalno smo nagrabusali. Odoše nam ”poštene” sudije i tužioci, a na njihova mjesta dolaze politički podobni.

I šta ćemo onda? Više neće biti optužnica, kao do sada, protiv korumpiranih političara i javnih funkcionera. Umjesto njih, fokus tužioca će se prebaciti na male obične građane, koji su do sada bili zaštićeni u ovoj pravnoj i pravednoj državi, baš kao Vukosava i Sanja sa početka naše priče.

Srpskainfo