Juniori Rudar Prijedora danas (15:30 časova) gostuju kod vršnjaka iz FK Sarajevo u utakmici 12. Kola Omladinske Premijer lige BiH. Prošli vikend omladinci Rudar Prijedora su igrali derbi sa Željezničarom kod kuće I bilo je 0:0.

-Eto konačno i jedna od od selekcija Rudar Prijedora je dočekala da joj je neriješen rezultat protiv Željezničara neuspjeh. Ali, dobro, idemo dalje, nismo uspjeli u derbiju prošle sedmice da bar privremeno, sedam dana, budemo prvi na tabeli što ne znači da ne možemo i nećemo, odnosno da smo odustali od toga u poslednja tri kola.

U prošlom derbiju nismo uspjeli u našim željama, ali se bar nadam da su ljudi sa stadiona otišli zadovoljni jer je njihovo oduševljenje i navijanje bilo i te kako očigledno-rekao je Srđan Marjanović, šef stručnog štaba juniorskog sastava Rudar Prijedora.

O susretu sa bordo timom trener mladih “rudara” je rekao:

-Izuzetno teška utakmica je pred nama, Sarajevo je Akademija koja radi najkvalitetnije i najstručnije u zemlji. Dosadašnji rad im nije dao adekvatne rezultate u ovoj sezoni i sigurno je da će pokušati da se izvade u duelu sa nama. Imamo svoju računicu, da pokušamo da ostanemo neporaženi i zašto ne reći pobijedimo velikog protivnika, da dođemo do prvog mjesta. U svemu ovome treba biti realan, ali imamo šansu da u završna tri kola, ako ne izgubimo hoćemo i možemo da budemo jesenji prvaci o čemu niko u klubu ni sanjao nije, a kamo li razmišljao.

Došli smo do jednog nivoa i želimo da uspijemo. Zašto da ne živimo svoj takmičarski san?

Imamo pravo na njega, jer hoćemo da pokušamo i ako ne uspijemo bar da kažemo da smo pokušali.

U današnjoj utakmici mladi “rudari” će igrati zbog suspendovanog Sadžaka, a u tim se vratio Cerić.

prijedor24h