Dvije decenije dug “brak” između SNSD i DNS svakim danom je sve upitniji, a umjesto sastanka i dogovora odlučili su da poruke razmjenjuju posredstvom medija, pri čemu jedni druge ne štede na riječima.

Od prizivanja novog raspada DNS i njihovog “odstranjivanja” iz vlasti, pa do vraćanja “papaka” na političku scenu Srpske – poruke su koje su dvoje do juče skladnih partnera uputili u protekla dva dana jedni drugima.

Jasno je da je koalicija DNS i SNSD na klimavim nogama još od završetka proteklih Opštih izbora, kada je lider najveće vladajuće partije Milorad Dodik dio visokopozicioniranih ljudi svog, do tada najodanijeg političkog partnera, nazvao “mangupima” i tražio da se izbace iz stranke.

Od tada do danas odnos ove dvije stranke ide silaznom putanjom. Sve je kulminiralo početkom ovog mjeseca kada je DNS izašao u javnost i saopštio da zaustavljaju dalje djelovanje u koaliciji.

Ubrzo su uslijedili pozivi na spuštanje lopte i obećanje da će rukovodstvo SNSD i DNS sjesti i o svemu razgovarati.

Međutim, do razgovora do danas nije došlo, a sve su prilike da uskoro i neće.

To je za Srpskainfo juče potvrdio i sam lider DNS Marko Pavić, koji je kazao da sastanak još nije dogovoren, niti zna kada bi se i gdje mogao desiti.

On je, međutim, oštro reagovao na medijske istupe njegovog koalicionog partnera Milorada Dodika, koji je dan ranije zaprijetio odstranjivanjem DNS iz vlasti, ukoliko se neko iz te stranke prikloni opoziciji.

Pavić je u kratkom telefonskom razgovoru kazao za Srpskainfo da njegov stav o Dodikovom medijskom istupu možemo iščitati u saopštenju za medije kojeg je DNS juče proslijedio.

– Sve što imam da kažem na Dodikove izjave koje je dan ranije dao za RTRS, možete vidjeti u saopštenju koji smo proslijedili medijima – istakao je kratko Pavić, koji se trenutno oporavlja u bolnici, nakon operacije kuka.

Podsjećamo, DNS je u tom saopštenju poručio Dodiku da nisu maligno tkivo i da ih niko ne treba odstranjivati. Iz ove stranke poručuju da su iznenađeni oštrinom ničim izazvane Dodikove reakcije i stavova koji su izneseni u medijima.

Srpskainfo