Oružje koje je pronađeno su stanu pjevačice Radojke Kecman (25) iz Novog Sada, prema prvim rezultatima istrage bilo je namijenjeno škaljarskom klanu, prenijela je crnogorska Borba.

Pjevačica i državljanin Švedske Svetozar Ž. (59) uhapšeni su prije tri dana u Novom Sadu, nakon što je policija pretresla više objekata koje koriste. Kod Radojke u stanu su pronađene dvije automatske puške i pjevačici su odmah stavljene lisice na ruke.

Nakon toga policija je pretresa stan švedskog državljanina u selu Bajmok kod Subotice. U njegovim prostorijama pronađeno je 11 automatskih pušaka, 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje, deset prigušivača i veću količinu municije različitog kalibra. Pored toga policija je pronašla i zaplijenila nekoliko mobilnih telefona i jedan laptop.

Nekoliko dana kasnije, crnogorski list je objavio je da je pjevačica skrivala oružje za škaljarski klan.

Sumnja se da je to samo jedna karika u lancu organizovanog kriminala i da je trebalo da to oružje predaju kriminalnim klanovima. Da je oružje najvjerovatnije bilo pripremano za likvidaciju, govori činjenica da je jedna od pušaka bila premazana bijelim lakom. Kriminalci lakom farbaju puške kako bi ih kasnije lakše zapalili i na taj način uništili tragove.

(Blic, Borba)