Ako do danas niste praktikovali oproštajni seks, ali planirate da promenite navike, svakako pročitajte šta o tome misli stručnjak.

Mnogi se slažu da je oproštajni seks najbolji seks, a sama ideja da se neće ponoviti čini celu stvar veoma vrućom. Naravno, stvar može i da se zakomplikuje, posebno ako je jedan partner ostavljen i nada se da će drugi poželeti nešto više od oproštajnog seksa.

Seksualni terapeut, Holi Ričmond, tvrdi da oproštajni seks neće spasiti vezu, a ako se i to dogodi, neće trajati više od dve nedelje. Na kraju, da li se radi o dobroj ili lošoj ideji?

KAKO OPROŠTAJNI SEKS UTIČE NA NAŠE EMOCIJE?
Ako se osoba upušta u oproštajni seks očekujući da će tako spasiti vezu, ustvari će samo prolongirati odluku. Oproštajni seks može da bude zanimljiv, ali čim se završi i zatvore se vrata sobe, sigurno ćete biti samo zbunjeniji.

Ako ste ostavljeni, moguće je da ćete osećati i stid, koji će samo uzrokovati još bola.

“U tom trenutku možete da se osećate savršeno srećno, ali ipak taj osećaj ne traje dugo”, tvrdi Rejčel Nidl, direktorka Instituta za seksualnu terapiju na Floridi.

DA LI JE OPROŠTAJNI SEKS DOBRA IDEJA?
Za parove koji su sigurni da je raskid jedina opcija i razumeju svoje potrebe, ovakav seks može da bude nezaboravan doživljaj…

Izvor: Ordinacija.hr