Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za gradonačelnika Banjaluke na lokalnim izborima naredne godine biće aktuelni gradonačelnik Igor Radojičić, izjavio je predsjednik stranke Milorad Dodik.

Članovi svih gradskih i opštinskih organizacija SNSD-a biće upoznati sa zaključcima Glavnog odbora stranke, a potom će biti predočeni i Narodnoj skupštini, izjavio je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik.

– Naš je prijedlog da se odbace bonska ovlašćenja kao prevara i da je se sve što je učinjeno na osnovu bonskih ovlašćenja odbaci. Da se traži novi dogovor sa Federacijom kao jedinim ustavom definisanim sagovornikom za sve reforme koje trebaju i mogu da se provedu u BiH – rekao je Radojičić.

Današnja sjednica dio je plana da se svi gradski i opštinski odbori upoznaju sa aktuelnim političkim i ekonomskim pitanjima.

– Mi smo ove godine u Gradskom odboru se posvetili unutarstranačkim organizacionim pitanjima. Završen je proces unutarstranačkih izbora, otprilike jedna trećina mjesnih odbora. Završena je reorganizacija mjesnih odbora i sad smo u fazi da do kraja godine prođemo proces koji podrazumijeva reevidiranje, jačanje unutarstranačke organizacije, priprema za naredne izbore u prvoj ranoj fazi – istakao je Igor Radojičić predsjednik GO SNSD.

Dodik je istakao da Radojičić odlično obavlja svoj posao i da ima njegovu podršku, kao i predsjednika Republike Srpske i rukovodstva stranke.

RTRS