Priznanje je predstavnicima grada Prijedora dodijeljeno na drugom Svjetskom kongresu preduzetništva /SKP/ koji je od 15-18.oktobra održan u Skoplju pod visokim pokroviteljstvom Vlade Sjeverne Makedonije, a sa ciljem promocije značaja, svrhe i kulture preduzetništva.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je na današnjoj pres konferenciji izjavio da je grad Prijedor dobitnik još jednog laskavog međunarodnog priznanja na polju preduzetništva koje grad Prijedor prepoznaje na mapi cijelog svijeta i Evrope.
” Ovaj Svjetski kongres preduzetništva ima za cilj kontinuirane aktivnosti identifikovanja i promocije onih zajednica koje prednjače u toj oblasti te je stoga i pokrenut projekat GLOBALLOKAL sa ciljem promocije i nagrađivanja najboljh zajednica za kreiranje dobrog ambijenta za razboj preduzetništva i srednjoj i jugoistočnoj Evropi”, rekao je Đaković.
On je dodao da je cilj javno odati priznanje i široj javnosti predstaviti posebno uspješne lokalne i regionalne zajednice i javne institucije koje u izazovima današnjeg veoma turbulentnog i zahtjevnog vremena originalnim i kreativnim mjerama doprinose poboljšanju poslovnog ambijenta i razvoju preduzetništva.
Zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš , koji je primio ovo priznanje u Skoplju , izjavio je da mu je bila čast predstavljati grad Prijedor na dodjeli ovog priznanja.
” Grad Prijedor je dobio zlatni laureat u kategoriji i rangu sa gradovima Maribor i Osijek. Kad uporedite broj stanovnika koji se nalaze u tim gradovima i s obzirom na njihove budžetske osnove , mislim da je ovo veliki uspjeh za naš grad”, rekao je Miljuš.
Savjetnik gradonačelnika za ekonomski razvoj Mišo Reljić istakao je da je značaj ovog priznanja za grad Prijedor, kao sredinu koja nastoji da stvori povoljan poslovni ambijent za rad domaćih privrednika i da privuče što je moguće više investicija u različite privredne sektore u tome što je to još jedno međunarodno priznanje koje će se koristiti u promotivne svrhe u komunikaciji sa zainteresovanim stranama.
Prijedor se tako našao među sedam lokalnih zajedništva laureata iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Slovenije.Iz Republike Srpske na kongresu su angrađeni još i opštine Laktaši, Derventa i Gacko, grad Brčko i Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske.
Organizator ovog kongresua su 22 organizacije iz 11 zemalja svijeta , predvođene Međunarodnim ekonomskim forumom pod nazivom ” Perspektive”.

prijedorgrad.org