Stravična nesreća na magistralnom putu Kozarska Dubica – Gradiška. U sudaru tri automobila život izgubio Šefik Kenjar (65) iz Kamičana

ŠEFIK Kenjar (65) iz Kamičana kod Prijedora poginuo je, a četiri osobe su povređene u sudaru tri automobila koji se dogodio na tranzitu u Kozarskoj Dubici.

Kenjar je bio za volanom “ford fijeste” koja se direktno sudarila sa “audijem A4” za čijim volanom je bila trudnica Slobodanka Pilipović iz Kostajnice. Od siline udara teško su povređene Šefikova supruga Džemila Kenjar koja je bila suvozač u “fijesti”, trudnica i njena devetogodišnja ćerka M. P., i vozač “audija A3” Vanja B. iz Kozarske Dubice, koja je takođe učestvovala u nesreći.

Nesreća se dogodila juče u 9.05 na takozvanoj ipsilon raskrsnici, koja se nalazi na magistralnom putu Kozarska Dubica – Gradiška.

Očevici pričaju da je nesreću izazvala Slobodanka P., koja se nije zaustavila na znak stop na raskrsnici.

– Trudnica koja je vozila “audi A4” išla je prema Gradišci, ali se na raskrsnici nije zaustavila. Čak je zaobišla kombi, koji se zaustavio na raskrsnici, i izašla na put s pravom prvenstva. U tom trenutku putem je, iz suprotnog pravca, naišla “fijesta” i došlo je do direktnog sudara sa “audijem A4” – pojašnjavaju očevici.

Oni navode da je iza “fijeste” išao “audi A3”, kojim je upravljala Vanja B. Da bi izbegla udar u dva vozila, naglo se pomerila u stranu i udarila u nasip na kome se i zaustavila.

– To je bio strašan udar. Dva vozila su potpuno zgužvana i jedva su izvukli unesrećene kako bi im ukazali pomoć. Mislim da su trudnicu i dete spasli vazdušni jastuci u “audiju” – rekao je jedan od svedoka nesreće.

Svi povređeni su nakon udesa prevezeni u gradišku bolnicu, gde je troje zadržano na lečenju i trenutno nisu u životnoj opasnosti. Devojčica je prevezena u UKC RS u Banjaluci.

– Dete je hospitalizovano u Klinici za dečju hirurgiju. Zadobila je povredu glave. Njeno zdravstveno stanje zasada je stabilno i ona ostaje na daljem lečenju – rekao je dežurni lekar dr Denis Pašalić.

VODENIČAR

STRADALI Šefik Kenjar važio je za poslednjeg i jedinog vodeničara u prijedorskoj regiji. Vodenicu je nasledio od oca i nakon rata je obnovio i nastavio da se bavi tim starim zanatom, da melje žito i kukuruz, i to uglavnom iz hobija.

NALOŽENA OBDUKCIJA

U PU Prijedor navode da je uviđaj na mestu nesreće izvršio dežurni tužilac OJT u Prijedoru, zajedno s policijskim službenicima.

– Tužilac je naložio da se izvrši obdukcija tela stradalog vozača, kao i sve radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće – navode u PU Prijedor.

Novosti.rs