Gordanu K. (37), radnicu u pekari u Radničkoj ulici na Čukaričkoj padini, upucao je danas bivši ljubavnik A. H. (60), jer je raskinula vezu sa njim. Kako saznaje Blic, naoružani muškarac upao je pekaru u kojoj Gordana radi godinama, počeo da lomi sve pred sobom, a onda je pucao u nju, a potom i sebi u glavu.

Čitavu dramu primjetili su taksisti koji su se nalazili u blizini i koji su odmah utrčali u pekaru. Jedan od njih vidio je ranjenu ženu i muškarca sa prostrijelnom ranom na glavi kako leži na zemlji.

– Istrčao je iz pekare i viknuo: “Ljudi, ovdje leži mrtav čovjek” i onda je njih nekoliko ušlo unutra da pomogne – ispričao je jedan od svjedoka drame.

Nekoliko muškaraca pritrčalo je ranjenoj ženi i odmah su je ubacili u automobil i odvezli u bolnicu. Hitna pomoć ubrzo je došla na lice mjesta i sanitetom prevezla A. H. u Urgentni centar.

Gordana, koja je udata i ima četvoro djece, i A. H. su bili u vezi oko tri nedjelje. I A. H. je oženjen i ima dva sina. Njih dvoje su se, najvjerovatnije, upoznali u pekari, gdje je Gordana radila godinama, a A. H. je bio redovna mušterija.

Ona je, međutim, juče odlučila da prekine vezu sa A. H., što on nije htio da prihvati. Prema nezvaničnim informacijama nasrnuo je na nju i sinoć, a onda je danas ušetao naoružan u pekaru, počeo da lomi sve pred sobom, a onda je zapucao na bivšu ljubavnicu. Nakon toga ispalio je hitac sebi u glavu.

Srpskainfo