Fudbaleri Rudar Prijedora danas (14.30 časova) gostuju u okviru 12. kola Prve lige Republike Srpske na stadionu “Doktor Milan Jelić” kod Modriča Alfe.

-Iza nas je utakmica sa Slavijom u kojoj smo pobedili 2:1, sada putujemo Modriča Alfi na noge, koja nije u zavidnoj situaciji. Iza njih je rezultatska kriza, dožoveli su i smenu trenera, nisu u zavidnom položaju. Učiniće sve, sigurno, da naprave što bolji rezultat protiv nas, da nađu načina kako da nas pobede. Mi ćemo nastojati da ostvarimo što bolji rezultat. Pokušaćemo pobedom da završimo ovaj finiš jeseni sa maksimalnim učinkom do kraja, da bi ostali u trci za prvo mesto što smo toliko puta istakli da nam je primarni cilj – istakao je Dino Sikirić, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba Igora Jankovića.

“Rudari” pred ovo gostovanje nemaju mnogo kadrovskih problema:

-Svi igrači osim Nemanje Matovića, koji odsustvuje zbog kartona, su u kombinaciji za utakmicu. Dobra atmosfera na treninzima je prisutna i sada to treba da sprovedemo u delo i u utakmici, ali to nekako izostaje. Kada bi se ta sedmica prenela na utakmicu bilo bi dobro svima jer nam je odavno jasno da možemo bolje. Međutim, nedostaje nam ta borbenost, požrtvovanost, agresivnost… Nadam se da će to, kako vreme bude odmicalo, nadoći – dodao je Sikirić.

Andrej Pavlović je takođe optimista pred gostovanje u gradu pod Majnom:

-Očekuje nas teška utakmica, dobar i kvalitetan protivnik, koji zna šta hoće i svestan je koliko ume. Dobro smo radili ovu sedmicu, imamo svoj plan, daćemo sve od sebe da dođemo do tri nova boda i nastavimo trku sa Krupom za prvo mesto i povratak u Premijer ligu BiH.

prijedor24h