Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković kaže da nikome u tom gradu ne može da bude drago zbog pokretanja inicijative o formiranju opštine Kozarac, koja bi bila odvojena od Prijedora, kao ni zbog ranije inicijative o formiranju opštine Omarska.
Komentarišući za Insajder saznanja našeg portala da iza navedenih inicijativa stoje lideri SNSD-a i Demosa, Milorad Dodik i Nedeljko Čubrilović, kojima je cilj da na taj način oslabe DNS i spriječe pobjedu te stranke u Prijedoru na lokalnim izborima sljedeće godine, Đaković ističe da su incijative o formiranju opština Kozarac i Omarska “u skladu sa politikama koje u Skupštini grada trenutno vode stranke koje tamo čine većinu”.
– Nikom nije drago kad se cijepa grad ili opština. U tu priču uključili su se prije svega SNSD i Demos. Nismo imali mehanizme da to zaustavimo niti smo mogli djelovati u smislu toga. Ti procesi su išli svojim putem i došlo je do incijativa koje su poslate Skupštini grada. Sada je na nadležnim organima Skupštine grada Prijedor, Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske da daju rješenje – kaže Đaković.
Na pitanje da li su tačne informacije o tome da je u Skupštini grada Prijedor na pomolu stvaranje nove većine u kojoj bi ponovo bio DNS, dok bi iz nje bio izbačen SNSD, Đaković je odbio da da odgovor.
– Ne mogu vam dati konačnu informaciju o tome – rekao je Đaković.

Insajder.in