Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas da Gradski odbor SNSD još nije zauzeo stav o inicijativama za osnivanje opština Kozarac i Omarska.

– Mi imamo svoje pojedinačne stavove, ali ćemo zajednički stav, sa kojim ćemo izaći /pred Skupštinu grada Prijedora/ tražiti od našeg Gradskog odbora – rekao je Pavlović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je podsjetio da nakon Skupštine grada Prijedora odluku o ovim inicijativama donose Vlada i Narodna skupština Republike Srpske.

– Moj stav je da treba sa ljudima razgovarati, vidjeti šta su problemi, zbog čega ne žele da više budu u sastavu grada i da li može situacija da se promijeni – naglasio je Pavlović.

Pavlović je podsjetio da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u više navrata u proteklom periodu rekao da lokalnu politiku vode lokalni odbori i da tu “neće biti miješanja ni sa jedne ni sa druge strane”.

– Najpogubnije bi bilo nametati mišljenje Gradskom odboru /SNSD Prijedor/ ono koje Gradski odbor ne želi da sprovede ili smatra da nije u interesu građana Prijedora – dodao je Pavlović.

Inicijativa za osnivanje opštine Omarska Skupštini grada Prijedora podnesena je 9. oktobra, a za osnivanje opštine Kozarac 23. oktorba.

Predsjednici SNSD-a i DNS-a Milorad Dodik i Marko Pavić na sastanku 30. jula u Banjaluci odbacili su mogućnost da bude sprovedena inicijativa za formiranje novih opština na teritoriji grada Prijedora.

Od stupanja na snagu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske prije deset godina, Stanari su jedina novoosnovana opština u Republici Srpskoj.

RTRS