U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u ponedjeljak se očekuje sunčano i toplo vrijeme, ali će prema kraju dana doći do postepenog naoblačenja.

Ujutro se očekuje pretežno vedro vrijeme, mjestimično s maglom i niskom oblačnošću. Tokom dana doći će do postepenog naoblačenja sa sjevera, koje će se do večeri proširiti i na ostale krajeve, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha od pet do 11, na planinama oko jedan stepen, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu Hercegovine do 25 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren promenjiv vjetar.

Promjena vremena, prema najavi meteorologa, nastupiće od utorka, 29. oktobra, kada se poslije podne očekuje slaba kiša na sjeveru, koja će do kraja dana početi da pada i u ostalim krajevima. Јedino će u nižim krajevima Hercegovine ostati suvo. Najviša dnevna temperatura vazduha biće u padu, od sedam do 14, na jugu Hercegovine do 20 stepeni.

Oblačno, hladno i kišovito vrijeme najavljeno je za srijedu, 30. oktobra. U višim krajevima mjestimično može pasti susnježica i slab snijeg. Tokom dana padavine će postepeno prestati padati u nižim predijelima, prvo na sjeveru zemlje, a tokom večeri i noći i na planinama. Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do osam, na planinama oko nula, na jugu do 11 stepeni stepeni.

U četvrtak, 31. oktobra, poslije umjereno oblačnog i hladnog jutra, kada u nizinama i na planinama na istoku može biti i mraza, doći će do razvedravanja u južnijim krajevima, pa će biti pretežno sunčano sa temperaturom iznad nule. Najviša temperatura vazduha od tri do osam, na jugu Hercegovine do 12 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme.

Na Bjelašnici je u 13.00 časova izmjereno 13 stepeni, u Višegradu i Rudom 15, u Prijedoru, Foči i Bugojnu 17, u Sarajevu i Zenici 19, u Kalinoviku, Novom Gradu, Srpcu i Sanskom Mostu 20, u Bijeljini, Bileći, Srebrenici, Neumu i Šipovu 21, na Mrakovici, u Gacku, Nevesinju i na Čemernu 22, u Doboju, Mrkonjić Gradu, na Sokocu, u Livnu i na Ivan Sedlu 23, u Banjaluci, Trebinju, na Han Pijesku, u Mostaru, Bihaću i Tuzli 24, u Širokom Brijegu 25 i u Grudama i Ribniku 26 stepeni Celzijusovih.

RTRS