epa07329846 (L-R) Chairman and Serb member of the tripartite Presidency of Bosnia and Herzegovina Milorad Dodik, European Union Foreign Policy Chief Federica Mogherini, Croat member Zeljko Komsic and Muslim member Sefik Dzaferovic pose for photographers after a meeting at the European Commission in Brussels, Belgium, 29 January 2019. EPA-EFE/FRANCISCO SECO / POOL

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Milorad Dodik i Šefik Džaferović večeras putuju u Brisel gdje će se sutra sastati sa visokom predstavnicom Evrospke unije Federikom Mogerini.

Susretu će prisustvovati i lideri ostalih zemalja regiona, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači, premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, premijer Albanije Edi Rama i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Lideri država zapadnog Balkana sutra će se u Briselu sastati na radnoj večeri, koju je organizovala Mogerini kao jednu vrstu oproštaja sa liderima, s obzirom na to da odlazi sa te funkcije.

Federalni mediji javljaju da će na sastanku biti govora o političkoj situaciji u svakoj od zemalja regiona, a razgovaraće i o stanju na zapadnom Balkanu.

RTRS