Kada smo početkom maja ove godine objavili informaciju da je sudija Osnovnog suda u Prnjavoru zbog divlje vožnje i čestih saobraćajnih prekršaja oduzeo automobil od bahate bogatašice i nasljednice lanaca marketa, ta informacija je izazvala oduševljenje cijele BiH.

Svi su komentarisali da je to konačno jedna pozitivna odluka koju je donio neki sud u BiH i hvalili su hrabrost i pravičnost sudije koji se odlučio na to.

Potez sudije Ivića nije revolucionaran, nego je jedini očigledan.

Riječ o je djevojci koja je godinama divljala „mercedesom“, skupila nekoliko prekršaja, a posljednji put ga je vozila duplo više od ograničenja, i to po noći i snijegu.

Sam sudija Ivković je naveo da je tako objesnom vožnjom predstavljala opasnost za živote drugih učesnika u saobraćaju, pa je donio odluku da joj se oduzme automobil.

Nakon toga pisani su brojni tekstovi i analize kako je to potrebno da bi se stalo na kraj bezobzirnim vozačima i da primjer sudije Dragana Ivića trebaju pratiti i ostali sudovi.

Međutim, džaba smo se nadali. Okružni sud u Banjaluci još jednom se potrudio da donese odluku koja je ponovo razočarala sve u rad pravosuđa.

Sudija Dragan Aćić je potvrdio presudu svog kolege i imenjaka Ivića u pogledu svih kazni, ali je odlučio da vozilo ipak treba biti vraćeno Aleksandri Reljić.

Nije ni sporno da je tatina kćerka u međuvremenu dobila novi i vjerovatno skuplji automobil, ali je ovo trebala biti poruka svim vozačima koji ugrožavaju živote šta ih čeka kada dođu na sud.

Međutim, umjesto da bahati vozači strepe od suda, sada im je još jednom poslana poruka da slobodno nastave s divljanjem, jer 100-200 maraka za kaznu svako ima.

Treba postaviti pitanje sudiji Okružnog suda u Banjaluci hoće li se osjećati odgovornim ako ova djevojka napravi novi, teži saobraćajni prekršaj!?

Hoće li ga bar malo gristi savjest ako sutra svojim „mercedesom“ udari u nečiji dijete?

Srpskainfo