Nakon jutrašnje vesti o gnusnom grafitu s pretnjom Srbima koji se pojavio u Splitu, slična vest dolazi iz Zadra. I nije jedina.

U Zadru je ponovo osvanuo grafit s govorom mržnje i eksplicitnom pretnjom Srbima. Ovoga puta, u pitanju je sadržaj: “Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati”.

Kako javlja Zadar News, a prenosi portal Indeks, da stvar bude gora, komunalno preduzeće danas uopšte nije reagovalo na ispisani grafit iako se on od juče nalazi na najfrekventnijoj zadarskoj ulici, odmah ispod popularne “Male pošte”.

Tako je Velebitska ulica od juče išarana ustaškim simbolom (stilizovano “U” i krst znad slova) i natpisom “Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati”.

Ni zadarska policija nema informacija o mogućem počiniocu više kaznenih dela. A hoće li im pomoći nadzorne kamere s obližnjih poslovnih objekata koje su mogle da snime eventualne počinioce, ostaje da se vidi, piše hrvatski portal.

Skandal u Kijevu

Nedavno se dogodio i nezapamćen skandal u Ligi Evrope, na meču odigranom u Kijevu.

Na utakmici između domaćeg Dinama i Kopenhagena, gosti lokalnih huligana bili su njihovi prijatelji iz zagrebačkih Bed Blu bojsa, sa kojima imaju bratske odnose.

Druženje Hrvata i Ukrajinaca kulminiralo je zajedničkim skandiranjem, pri čemu su navijači zdušno pevali “Ubij Srbina”, kao i “Putin hujlo”.

Novi gnusan grafit: Kad cvate vrba pravićemo paprikaš od Srba FOTO

Novi grafit kojim se na posebno gnusan način preti Srbima osvanuo je jutros u Splitu, preneo je hrvatski portal Index.hr.

Kako je tom portalu javio čitatalac, grafit s govorom mržnje osvanuo je u Ličkoj ulici u centru grada.

Na njemu piše: “U proleće kad cvate vrba pravićemo paprikaš od Srba”.

To je samo zadnji u nizu grafita mržnje koji se pojavljuju u poslednje vreme u Hrvatskoj, najčešće upravo u Splitu, podseća taj portal.

Krajem septembra u Splitu su tako osvanuli grafiti “Ubij Srbina”, “Novinari crvi, je***o vam majku”, a 22. oktobra objavljena je vest i da je u Zadru ispisan grafit: “Zakolji Srbina i izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne”.

Izvor:B92