Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Republika Srpska sve manje zainteresovana da bude formiran Savjet ministara, jer Srpska bez te institucije može da egzistira.

– Mi u Srpskoj pokazali smo da možemo da egzistiramo i bez Savjeta ministara i da baš i nije tolika tragedija što ga nema – istakao je Dodik.

Dodik je poručio da oni koji su ovo zakuvali treba i da nose rezultate toga.

– Šta sad? Formirate Savjet ministara i dobijete ministre ikebane, a tamo su postavljeni svi ljudi na nižim nivoima koji bi trebalo da iznesu neke poslove, i da mi sada sljedeće dvije godine potrošimo pokušavajući da ispeglamo situaciju – to je besmisleno – rekao je Dodik za ATV.

Dodik je podsjetio da je, prema Ustavu, Savjet ministara beznačajan organ, pomoćni organ Predsjedništva, a neko je od njega pokušao da napravi vladu BiH.

– Mi nismo zainteresovani da BiH ima vladu. Niko ko sjedi na ovim mjestima ne smije da dozvoli da BiH ima vladu, nego da ima Savjet ministara, kao pomoćni organ Predsjedništva. I to je ono na šta smo mi pristali i na ništa drugo – naglasio je Dodik.

SRNA/Srpskainfo