Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković na konferenciji za novinare je izjavio da je predsjednik Gradskog odbora SNSD Saša Bursać prije dva dana gostujući u emisiji RTRS izgovorio niz laži i “gluposti”.

– Postovani građani Prijedora, kao vaš gradonačelnik moram na ovaj način da vam se obratim jer na drugi ne mogu iz razloga što je za Javni servis RTRS mjerodavniji stav predsjednika Gradskog odbora SNSD o stanju u Prijedoru, nego gradonačelnika – izjavio je Đaković.

Dodao je da ga niko nije pozvao kako bi čuo njegov stav i mišljenje o Bursaćevim izjavama.

Naveo je da Bursać sebe predstavlja vizionarom budućnosti grada Prijedora.

–  Jasno je meni da je to njegov zadatak, on u principu nije odgovoran nikome, ali zna o svemu sve – rekao je Đaković.

Istakao je da je, ipak, on kao gradonačelnik najmjerodavniji da odgovori “na gomilu laži”.

– Komentarisati kulturu, a nikada ne biti ni na jednom kulturnom događaju u Prijedoru je u najmanju ruku licemjerno. Laž je da se u Prijedoru ne radi i da je iskopan samo jedan temelj u 2019. To govori koliko neko može biti zlonamjeran – poručio je on.

Đaković je potom naveo projekte koji su u toku poput regionalnog vodovoda Crno vrelo, izgradnja kanalizacije u izbjegličkim naseljima Glavica, javne rasvjete, društvenih domova, dvije zgrade sa 52 stana za socijalno ugrožene porodice, sportskih dvorana, kružnog toka na ulazu u Prijedor.

– Izgrađen je Vatrogasni dom, rade se mostovi i propusti koji su stradali u poplavama, grade se zgrade od strane privatnih investitora a uskoro kreće izgradnja kanalizacije u naselju Janjica pumpa, nastavlja se izgradnja odovoda u Ulici Ive Andrića i u Čirkin Polju, izgrađani su privredni objekti u Celpaku – rekao je Đaković.

Dodao je da to dokazuje da Prijedor ne stagnira.

– Pričati građanima da su se oni digli protiv vlasti DNS, a da stranke provode samo građansku inicijativu govori koliko on poznaje politički život. Vjerovatno Bursać nije čuo ni za BFC certifikat za povoljno poslovno okruženje kao ni za MEG projekat u kojem smo bili najuspešniji. Te ocjene daju stručnjaci, a ne partijski poslušnici – smatra Đaković.

Naveo je da iznenađen i stavom Bursaća o inicijativama za formiranje opština Omarska i Kozarac.

– Da se malo raspitao znao bi da su te inicijative starije i od njega – poručio je prvi čovjek Prijedora.

Upitao je zašto nova skupštinska većina ne pokrene postupak za njegov opoziv kako bi i građani iznijeli svoj stav.

– Može svaki dan govoriti na televiziji jer će jačati popularnost DNS. U laži su kratke noge – rekao je Đaković i zaključio da je Bursać doprinijeo destabilizaciji političkog života u Prijedoru.

Srpskainfo