Predsjednik DNS Marko Pavić izjavio je večeras u Srpcu da samo ekonomski jaka Republika Srpska može da se suprotstavi svakoj, kako kaže, nakaradnoj politici, bila ona domaća ili sa strane.

Pavić je dodao da DNS želi da ekonomija i zapošljavanje budu ključna pitanja o kojima će se raspravljati i u Narodnoj skupštini i u Vladi.

On je podsjetio da je DNS donio odluku da zaustavi dalje djelovanje u koaliciji sa SNSD i SP, jer se “nagomilalo mnogo problema koji nisu na vrijeme rješavani”.

– DNS je uvijek otvoren za razgovore. Ne mogu procijeniti kakav će biti rezultat tih razgovora, ali nećemo odustati od svoje politike i insistiraće na realizaciji onoga što smo ponudili biračima – rekao je Pavić novinarima u Srpcu gdje je večeras sa predsjednikom Opštinskog odbora DNS Draganom Jokićem i predsjednikom Regionalnog odbora Lijevče Danetom Maleševićićem otvorio nove prostorije Opštinskog odbora.

Pavić je večeras uručio pristupnicu dosadašnjem predsjedniku Regionalnog odbora Lijevče i članu Izvršnog odbora SP Dragi Ćiriću, ocijenivši da će on doprinijeti da DNS u Srpcu napreduje.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS Srbac Dragan Jokić rekao je da je Ćirić ostavio dubok trag u Srpcu dok je bio načelnik opštine od 2012. do 2016. godine, kao i da je veliki humanista i uspješan privrednik.

Ćirić je rekao da DNS trebaju mladi i obrazovani ljudi, te najavio da će stranci pristupiti još neki aktivisti koji mogu prikupiti značajan broj glasova birača.

SRNA/Srpskainfo