Fudbaleri Rudar Prijedora u subotu, 2. novembra (14 časova) na Gradskom stadionu u Prijedoru dočekuju Podrinje iz Janje u okviru 13. kola Prve lige Republike Srpske. Biće to posljednji meč na domaćem terenu ove jeseni, a “rudari” od svojih navijača i ljubitelja fudbala u gradu na Sani žele da se oproste pobjedom.

-Drži nas još euforija od pobjede protiv Borca iz Banjaluke u Kupu Republike Srpske. Ipak, to smatramo da je prošlost jer idemo naprijed, protiv Podrinja iz Janje čeka nas sasvim drugačija utakmica. Dolazi nam protivnik koji je jako motivisan protiv nas i moraćemo da nađemo način da ga, kako znamo i umijemo, pobijedimo. Vjerujem da ćemo dobro otvoriti utakmicu i da će sva tri boda doći na naš konto. Jedino nas pobjeda interesuje – rekao je Dino Sikirić, pomoćni trener u stručnom štabu Igora Jankovića.

Ni u subotnjem susretu Prijedorčani neće biti kompletni.

-Svi igrači su u opticaju za ekipu protiv Podrinja, jedino Andrej Pavlović ima žute kartone i moraće da odradi suspenziju. Želja nam je da savladamo Podrinje i nastavimo trku s Krupom za titulu i povratak u Premijer ligu BiH – dodao je Sikirić.

Mjesto u timu zauzeće iskusni graditelj igre Bojan Burazor, koji je takođe optimista:

-Dolazi nam u goste ekipa koja je u posljednjih nekoliko mečeva ostvarila sjajne rezultate i napredovala na tabeli, pobjegla sa začelja na četvrto mjesto i neće nam biti lako.  S pobjedom protiv Borca ekipa se dosta digla, dobili smo vjetar u leđa, tako da u subotu, uz pomoć naših navijača i dobru igru očekujemo tri nova boda i nastavak borbe s Krupom. Pred nama je još mnogo utakmica i izazova. Podrinje cijenimo i respektujemo, ali bodovi ostaju u Prijedoru.

prijedor24h