Narodni poslanici PDP-a Draško Stanivuković i Јelena Trivić održali su i danas, po drugi put, performans pred zgradom RTRS-a, u kojem su čitali, kako kažu, “istinite vijesti”.

Ponovo su negodovali zbog, kako tvrde, neobjektivnog informisanja javnog servisa Republike Srpske.

Uređivački kolegijum RTRS poštuje pravo predstavnika političkih partija da izraze svoje mišljenje o radu bilo kog javnog preduzeća, pa tako i RTRS, ali osuđuje nove pokušaje pritiska na našu medijsku kuću.

Uređivačka politika je segment u koji se nijedna politička partija, pa tako ni PDP, i pored brojnih napada i pritisaka, ne samo u domaćoj javnosti već i pred međunarodnim predstavnicima i institucijama, ne može miješati.

Narodni poslanici koji glume novinare već su u Narodnoj skupštini imali priliku da iskažu stav o Јavnom medijskom servisu Republike Srpske, što su gledaoci mogli da vide u direktnom prenosu na RTRS plusu. To ostavlja prostor tumačenju da je ovdje riječ samo o još jednoj ličnoj kampanji političara, koji je, kao zvanični kandidat na predstojećim lokalnim izborima, već krenuo u predizbornu kampanju!?

Bez obzira na pritiske i kampanju pojedinih poslanika, štiteći dostojanstvo Narodne skupštine Republike Srpske, u našim informativnim emisijama i dalje ćemo prenositi konstruktivne rasprave o tačkama dnevnog reda, a sve uvrede, prepucavanja i performanse narodnih poslanika iz svih političkih partija, gledaoci, po svom izboru, mogu da prate uživo na RTRS plus.

RTRS