Predsjednik PDP Branislav Borenović danas je u razgovoru sa grčkim ambasadorom u BiH Georgiosom Iliopulosom kao poseban problem istakao blokadu parlamenta BiH, kao i da rad zakonodavnog tijela ne smije biti uslovljavan formiranjem izvršne vlasti.

– To upravo više od godinu dana čini nekoliko poslanika. Zbog toga stoje mnoge odluke, kao i ratifikacije ugovora vrijednih više od milijardu KM, a najviše se tiču infrastrukturnih projekata koji bi pozitivno uticali na živote građana –  rekao je Borenović.

Borenović je naglasio i da su potrebne izmjene Izbornog zakona kako bi izbori bili pravični i pošteni. On je naveo i da PDP neće odustati od zahtjeva da se uvede parlamentarni nadzor nad radom javnih RTV servisa, čije izvještavanje mora biti tačno, objektivno i nepristrasno, saopšteno je iz PDP.

Borenović i počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić primili su danas u Banjaluci u oproštajnu posjetu ambasadora Grčke u BiH Georgiosa Iliopoulosa, te mu zahvalili za profesionalan i korektan odnos, kao i za brojne projekte koje je Grčka realizovala u Republici Srpskoj i BiH. Oni su istakli i da prisustvo prijateljske Grčke treba biti i intenzivnije u regionu.

Agencije/prijedor24h