Nove padavine u Crnoj Gori izazvale su probleme širom zemlje – rijeke su se izlile, poplavljene su kuće i kafići, saobraćaj je otežan, a spasioci su na terenu.

U Nikšiću je ponovo zatvoren saobraćaj preko Mokre Njive, a najkritičnije je u Gornjem polju.

Iz Službe zaštite i spašavanja saopšteno je da su do sada imali brojne intervencije, uglavnom u Mokroj Njivi i naseljima uz rijeku, kao i da su obilne padavine otežale saobraćaj i u užem gcentru, jer atmosferska kanalizacija ne može da primi velike količine vode.

U Kolašinu je su poplavljena oba mosta kod stare ciglane u selu Bistrica, a u okolini grada izlila se rijeka Plašnica, što je izazvalo urušavanja 80 odsto nasipa.

Izlila se i rijeka Pčinja u mjestu Lugovi, a imanja u tom dijelu Kolašina su poplavljena.

Nevrijeme je donelo probleme i građanima Herceg Novog gdje su zbog velike količine padavina poplavljene javne površine i saobraćajnice kod kružnog toka u Meljinama, na Škveru, u Igalu, Savini na rivijeri, prenosi RTCG.

Јutros od sedam časova upućeno je nadležnim službama više od 30 prijava, uglavnom zbog pljavljenja ugostiteljskih i stambenih objekata.

Autobusima u gradskom saobraćaju ne mogu da prolaze magistralom.

Nevrijeme otežava i uplovljavanje kruzera u luku Kotor, pa je jedan odustao od ulaska u Bokokotorski zaliv, a drugi manevriše.

Od ulaska u zaliv odustao je kruzer “Opera” zbog jakog južnog vjetra, javlja Radio Kotor.

Tanjug/prijedor24h