Amela Šehović Mehmedagić, supruga direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice, objavila je na svom Fejsbuk profilu fotografiju sa ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Draganom Mektićem, objavio je portal Infosrpska.

U tekstu se dodaje da je “Mehmedagićeva iznad fotografije napisala ‘Mektić, kralj'”, te da je navedena fotografija nastala 2. jula na prijemu u Ambasadi SAD u Sarajevu.

– Ispod fotografije nizali su se komentari u kojima njeni Fejsbuk “prijatelji” pozdravljaju Mektića riječima “maksuz selam”, “kralj nad kraljevima”, “Stvarno ima petlju Mektić. Јe li on naš vojnik? Stvarno sam imao pogrešno mišljenje, ali od sad ga Valter štiti od dušmana” – navodi se u tekstu.

U tekstu se podsjeća da direktoru OBA Osmanu Mehmedagiću slijedi poništenje diplome, jer je, nakon odluke Inspektorata Republike Srpske, Univerzitet za poslovne studije u Banjaluci u obavezi da mu poništi diplomu.

Istovremeno, podsjećaju da je sporna i diploma Dragana Mektića, što je još prije tri godine potvrđeno iz zagrebačkog Pravnog fakulteta.

– Na zvaničnom sajtu Savjeta ministara bila je Mektićeva autorizovana biografija u kojoj se navodi da je obrazovanje stekao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Studij za unutrašnje poslove, zvanje diplomirani kriminalista, te Višoj upravnoj školi u Zagrebu i Srednjoj mašinskoj školi u Banjaluci – ističe se u tekstu.

Portal podsjeća da je iz Sekretarijata Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu saopšteno potpuno drugačije – “Dragan Mektić, rođen 24. decembra 1956, diplomirao je 19. decembra 1979. na Višoj upravnoj školi u Zagrebu i stekao naziv upravni pravnik. Pravni Fakultet Sveučilišta u Zagrebu ne izvodi niti je izvodio studij za unutrašnje poslove, zvanje diplomirani kriminalist”.

Infosrpska/prijedor24h