Ja sam jedini koji je ostao kao Don Kihot da branim izvorne prinicipe Dejtona da ova zemlja proživi. Ja se proglašavam antidejtonskim, a ne proglašava se Deklaracija SDA koja je napisala da hoće Republiku BiH, koja je u suštini antidejtonska, istakao je večeras na N1 Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

– Na ovim prostorima, ako se Srbi pitaju, a trebali bi da se pitamo, jedina republika koja može biti je Republika Srpska – izjavio je Dodik za N1.

Dodik je istakao da je tokom rata pomogao mnogim bošnjačim i hrvatskim porodicama.

– Pomagao sam. Ima ljudi koji mogu da posvjedoče – dodao je.

Na pitanje zašto nije podržao inicijativu da se Hrvatska tuži zbog Pelješkog mosta Dodik je odgovorio.

– To nije u interesu BiH. Ta sredstava je odobrila EU, imali bi problem i sa EU i sa Hrvatskom. Problemi su između BiH i Hrvatske, koje treba rješavati. Mene su uvjerili da to nije ugrožavanje interesa BiH. uvjeren sam da onaj most ne sprečava izlazak na otvoreno more.

Jelena Trivić iz PDP govorila je nedavno afirmativno o Draži Mihailoviću, vođi Ravnogorskog pokreta iz Drugog svjetskog rata. Dodik u Pressingu na N1 je takođe govorio o toj temi.

–  Ja sam dijete Kozare, vaspitan sam na toj vrsti priče i stradanja u Jasenovcu. Nikada nisam mogao prihvatiti i negativan odnos sam imao prema tome da su četnici 1942. na Kozari ušli i borili se protiv partizana i da su zarobili zbir koje su predali ustašama, kasnije su bili poklani u Jasenovcu. Govorim o  četnicima koji su bili spremni da svoj narod gurnu pod nož ustašama – dodao je Dodik.

– Što se tiče Draže Mihailovića i njegove uloge – za neke je vođa oslobodilačkog, za druge kvislinškog pokreta. Kao što je Handžar divizija ovdje bila za jedne jedno, za druge drugo. To su stvari koje su neraščišćene. U Hrvatskoj se veliča ustaški pokreti.Najbolje je to ostaviti istoriji – naveo je Dodik.

Branislav Borenović iz PDP Dodika je pozvao da izađe pred narod sa istinom?

– Pred narod sa istinom izlazim na izbore, 16 godina Dodik pobjeđuje na izborima. On nije relevantan da mi određuje šta treba da radim. Ja odem na izbore i dobijem ih. Pobijedio sam ga sa 12 odsto, to je 76.000 razlike –  poručio je Dodik.

Opozicionari su nedavno skinuli njegov i Vučićev poster, a Dodik to ovako komentariše.

– To je stajalo tamo dvije i po godine. Drago mi je da ih je iznerviralo, pa uložili napore da to skinu.

A Dodik nakon Dodika?

– Ja ću se u narednih 10 godina potruditi da dođe Dodik poslije mene.

Sin ili neko drugi?

– U političkom i karakternom smislu.

Srpskainfo